Van der Vaart over Ajax-invaller: ‘Zelden zoiets gezien’

Foto: Van der Vaart over Ajax-invaller: ‘Zelden zoiets gezien’

Ook Rafael van der Vaart genoot met volle teugen van Ajax versus Borussia Dortmund (4-0). De analist stak op Ziggo Sports in het bijzonder de loftrompet uit voor invaller Davy Klaassen.

Klaassen werd gepasseerd ten faveure van Steven Berghuis. Een keuze die Van der Vaart zelf ook gemaakt zou hebben, zei hij al, omdat Berghuis toch wat creatiever is. Maar ook Klaassen maakte indruk. “Hij komt er toch teleurgesteld in, hoe je het ook wendt of keert. Maar hij begint meteen te sprinten en ballen af te pakken. Die teamspirit heb ik zelden meegemaakt of gezien”, is Raffie lyrisch.

Generatiegenoot Wesley Sneijder is het met hem eens. “Vandaag pakte de keuze voor Berghuis gewoon geweldig uit, maar je weet dat je met Klaassen iemand achter de hand hebt. Dat geeft Berghuis natuurlijk ook een beetje druk. Daar gaat hij fantastisch mee om. Ajax is sterker geworden in de breedte.”

“Negentig minuten lang kippenvel”

Eerder zei Van der Vaart al over de Amsterdamse galavoorstelling: “Berghuis speelde fantastisch, Pasveer heeft zich bewezen en Haller speelde volgens mij zijn beste wedstrijd ooit. Dit was een van de mooiste avonden hier. Dortmund is een heel goede ploeg. En die dan zo naar de kloten spelen. Het leken wel kleine kinderen op een gegeven moment. Ik zit ook na te denken, wanneer heb ik het beter gezien? In 95 toen ze ‘m wonnen misschien. Ik heb negentig minuten lang kippenvel gehad.”

Wie zou jij opstellen?

  • Klaassen
  • Berghuis
290+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie