Verrassende Ajax-uitblinker oogst lof

Foto: Verrassende Ajax-uitblinker oogst lof

Bij Ajax steeg eigenlijk iedereen gisteravond boven zichzelf uit. Dankzij een collectieve topprestatie ging Borussia Dortmund met 4-0 over de knie. Ook doelman Remko Pasveer imponeerde.

Sinds zijn komst vanaf Vitesse naar Amsterdam keept Pasveer meer dan gedacht werd, en lang niet altijd even overtuigend. Daarover zei Thomas Letsch, die hem vorig seizoen in Arnhem trainde, gisteren vóór het duel met Dortmund al: “Hij is een superprof. Altijd als eerste op de club, altijd keihard werken om beter te worden. Dat hij dan kritiek krijgt omdat er een paar ballen binnen vallen, hoort bij Ajax. Dat is het allerhoogste niveau en daar ligt de lat hoog. Remko is geen twintig meer en kan goed met deze situatie omgaan.”

‘Trots en blij voor hem’

En vandaag zegt Letsch dan ook: “Ik hoorde dat er kritiek op hem was, maar volgens mij hebben ze pas drie tegendoelpunten gekregen tot nu toe. Als je de wedstrijd van Remko van gisteren ziet, denk ik dat ik geen enkele fout hebben gezien, en drie hele goede reddingen. Trots op hem? Dat niet, maar ik was wel heel blij voor hem. Al denk ik at ik ook wel trots kan zijn, want wij hebben hem natuurlijk op dit niveau gebracht”, lacht Letsch, voor de camera bij ESPN.

“Nee, dat is niet waar hoor. Maar Remko had vorig seizoen een heel goed jaar bij ons en verdient het om bij Ajax te spelen. Ik ben heel blij voor hem.” Met drie saves op schoten van met name Erling Haaland maakte de routinier, die Maarten Stekelenburg vervangt, een uitstekende indruk gisteravond.

Pasveer is gewoon een uitstekende doelman voor Ajax

  • Eens
  • Dat niet
264+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie