Belgische Man City-supporter vecht voor leven door supportersgeweld

Foto: Belgische Man City-supporter vecht voor leven door supportersgeweld

Club Brugge moest dinsdagavond duidelijk zijn meerdere erkennen in Manchester City, dat met zware 1-5-cijfers won op Jan Breydel. Desondanks zorgden de supporters voor een fraaie sfeer in het stadion. Maar enkele vermeende aanhangers van Blauw-Zwart lieten zich achteraf van hun slechtste kant zien. 

Ook heel wat fans van de Engelse kampioen waren naar Brugge gereisd voor de wedstrijd. Daarbij eveneens een aantal landgenoten van supportersclubs ‘Blue Moon’. Maar bij de terugrit liep het voor één van die supporters helemaal fout. De 63-jarige man stond aan een tankstation in Drongen, nota bene de gemeente waar Kevin De Bruyne opgroeide, te wachten op enkele vrienden. Plots werd zijn sjaal van City rond zijn nek getrokken door een ‘supporter’ van Club Brugge. Toen de man in kwestie zijn sjaal terugvroeg, kreeg hij een zware klap op het achterhoofd. 

De daders vluchtten vervolgens weg en lieten het slachtoffer voor dood achter. Ondertussen werd hij overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij vecht voor zijn leven. Zijn zoon Jurgen, vice-voorzitter van Blue Moon, laat aan
Het Laatste Nieuws weten dat zijn vader wel degelijk door Club Brugge-aanhangers werd aangevallen. “We waren overal in Engeland en de rest van Europa, nooit agressie. We komen één keer in België en je wordt voor dood achtergelaten”, laat de supportersclub ook weten via Facebook. 

UPDATE 12.15u

De politie heeft snel ingegrepen na de aanval van de Brugse fans op de City-supporter. Het Laatste Nieuws weet dat dinsdagnacht nog vijf verdachten opgepakt zijn. Beide clubs zijn inmiddels ook met een officiële reactie gekomen op het incident. “Club Brugge nam met afschuw kennis van de gebeurtenissen op de snelwegparking op de E40 in Drongen waar een supporter van Manchester City, die eerder te gast was in het Jan Breydelstadion, werd aangevallen”, laten ze bij Club weten. “Club Brugge keurt alle crimineel gedrag ten zeerste af, zowel binnen als buiten het stadion en stelt verdraagzaamheid voorop. Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van de Manchester City supporter.” 

Bij City klinkt een gelijkaardig geluid. “Iedereen bij Manchester City is geschokt en triest over de berichten dat één van onze supporters na de wedstrijd in Brugge aangevallen is. We werken momenteel samen met Club Brugge en de politiediensten van Brugge en Manchester om meer informatie te achterhalen. Onze gedachten en beste wensen gaan uit naar de familie en vrienden van de Belgische supporter.”

Moeten de clubs ook ingrijpen?

  • Ja
  • Nee
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie