Buitenlandse pers gaat helemaal los over ‘Ajax-show’

Foto: Buitenlandse pers gaat helemaal los over ‘Ajax-show’

In de buitenlandse pers wordt er vol verbazing gereageerd op het ‘Champions League-showtje’ dat Ajax gisteren neerzette in de eigen Johan Cruijff ArenA tegen Borussia Dortmund (4-0). De mannen van coach Erik ten Hag krijgen een stortvloed aan complimenten.

De Italiaanse tak van Eurosport kopt bijvoorbeeld groot: “Ajax vernietigt Dortmund. Dortmund werd meerdere keren belachelijk gemaakt door Ajax.” The Daily Mail rept van ‘een dominante voorstelling’: “Vooraf werd gedacht dat deze ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn, maar niets bleek minder waar. Borussia Dortmund werd verlamd door Ajax in een meedogenloze vertoning.”

Bij L’Équipe moest men denken aan het Ajax van 2019, dat met onder meer Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech zijn Waterloo vond in de halve finale van het miljardenbal: “Dit aantrekkelijke team heeft Dortmund met aantrekkelijk voetbal bij de strot gegrepen en niet meer losgelaten. Dortmund kreeg een lesje. Waar de eigen jeugd uit 2019 inmiddels vervangen is door spelers als Timber, Gravenberch en invaller Rensch heeft Ajax ook veteranen. Zoals doelman Remko Pasveer, die meerdere keren een antwoord had op schoten van Erling Haaland.”

Sébastien Haller

“Ajax verpletterde Dortmund”, analyseert Marca. “Dortmund kreeg niet eens de kans om op adem te komen.” Het Spaanse dagblad zoomt in op Sébastien Haller, die al op zes goals staat in de Champions League. Hij is pas de tweede speler die zes doelpunten maakt in zijn eerste drie wedstrijden in het miljardenbal: “Haller is op stoom en klaar om alle records te verbreken.” El Mundo Deportivo heeft het laatste woord: “Ajax speelde voetbal van het allerhoogste niveau door telkens de bal op het allerhoogste tempo en met maximale precisie te raken.”

Zie jij Ajax ver komen?

  • Ik wel
  • Ik niet
3560+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie