Messi schiet PSG naar zege, Liverpool wint CL-kraker

Paris Saint-Germain heeft dinsdagavond een zwaarbevochten zege behaald in Groep A van de Champions League. De Parijzenaars knokten zich op eigen veld langs RB Leipzig: 3-2.

PSG geldt als een van de favorieten voor de eindzege dankzij het ambitieuze aankoopbeleid van deze zomer. Tegen RB Leipzig stond Lionel Messi weer samen op het veld met Kylian Mbappé. De Fransman opende de score al na negen minuten, maar cadeau kreeg de grootmacht de zege niet. André Silva en Nordi Mukiele bezorgden de Bundesliga-club zelfs een verrassende voorsprong na goed voorbereidend werk van Angeliño (ex-PSV).

Juist op deze avond kon PSG rekenen op Messi. De Argentijn gaf onlangs toe dat hij nog niet in topvorm steekt, maar de oud-speler van FC Barcelona eiste een absolute hoofdrol op. In de 67ste minuut werkte Messi de gelijkmaker binnen en zeven minuten later benutte hij ook een toegekende strafschop (à la Panenka). Dankzij diens treffer passeert PSG Manchester City, dat eerder op de avond met 1-5 triomfeerde bij Club Brugge.

Groep B: hoofdrol Griezmann, maar zege Liverpool

Liverpool heeft de Champions League-kraker tegen Atlético Madrid dinsdag in eigen voordeel beslist. De Engelse topclub won met 2-3 in de Spaanse hoofdstad. Antoine Griezmann eiste een hoofdrol op door tweemaal te scoren, maar ook met rood van het veld te gaan.

Liverpool beleefde een weergaloze start in Madrid. Mohamed Salah opende score, waar Naby Keïta binnen het kwartier de voorsprong verdubbelde. Daarna was het de beurt aan Griezmann om te schitteren. De Fransman scoorde nog voor rust twee keer, maar in de tweede helft incasseerde hij rood. Met tien man lukte het Atlético niet om Liverpool te bedwingen. Opnieuw Salah werd vanaf de strafschopstip de man van de avond.

FC Porto won in deze groep met 1-0 van AC Milan.

Groep D: De Vrij helpt Inter, Real haalt uit

In Groep D hebben de twee favorieten geen fout gemaakt. FC Sheriff Tiraspol wist het ook Internazionale knap lastig te maken, maar de werkgever van Oranje-internationals Stefan de Vrij en Denzel Dumfries stapte uiteindelijk met een 3-1 zege van het veld. Eerstgenoemde zorgde in de 67ste minuut voor de beslissing door het derde Inter-doelpunt op te eisen. Edin Dzeko en Arturo Vidal troffen eveneens doel.

Real Madrid won gelijktijdig met duidelijke cijfers van Shakhtar Donetsk. De Spaanse grootmacht had nog een eigen doelpunt nodig om de ban te breken, maar in de tweede helft liep de formatie van Carlo Ancelotti eenvoudig uit naar een 1-5 zege. Vinícius Junior scoorde tweemaal, waar Rodrygo en Karim Benzema ook op het scoreformulier verschenen.