“Gaan er alles aan doen om ze er nooit meer in te laten komen”

Foto: “Gaan er alles aan doen om ze er nooit meer in te laten komen”

De Gelderse Derby tussen NEC en Vitesse werd afgelopen weekend ontsierd door vervelende randzaken. Van rellen met de politie en de pers, tot een deels ingestorte tribune in het uitvak én een spandoek met de tekst ‘Pure Haat’ bij de opkomst van de spelers in De Goffert.


De rellen noemt directeur Wilco van Schaik in een persoonlijke videoboodschap op de Youtube-pagina van NEC ‘schandalig’. “Dit zijn geen fans, dat moge duidelijk zijn. Van de mensen die aangehouden zijn, had het merendeel geen seizoenkaart van NEC en was niet aanwezig in het stadion.” Volgens Van Schaik zijn er ‘sterke aanwijzingen’ dat er zeker 15 buitenlandse hooligans (van de Roemeense club Steaua Boekarest) betrokken waren bij de rellen. “Die horen hiet niet. Die horen niet in De Goffert. Ik hoop dat we als club samen met de politie heel veel mensen kunnen pakken. We gaan er alles aan doen om ze nooit meer in De Goffert te laten komen.”


Verder erkent Van Schaik dat het spandoek met ‘Pure Haat’ ook nooit toegelaten had moeten worden in het stadion in Nijmegen. “Er is maar één partij die dat kwalijk te nemen valt en dat zijn wij als club. Het was een inschattingsfout van ons. Wij zijn hiervoor verantwoordelijk geweest. Daarvoor zeg ik nu: sorry.” Alsook voor het gooien van plastic bekers bier richting het veld. “Dat is een nationaal fenomeen aan het worden. Lange tijd hadden we dat niet hier in Nijmegen, nu wel. Ik hoop dat we ervan geleerd hebben. We moeten dat laten. Ik ga je vertellen dat daar straks enorme straffen op komen te staan, dus doe het niet.”

Goffert op slot



Naar aanleiding van de ingestorte tribune mag NEC voorlopig niet meer in het eigen stadion voetballen. Daarover besluit Van Schaik: “Ik denk, maar dat is mijn persoonlijke mening, dat we er zeker aan moeten denken dat het stadion tot en met december dicht blijft. Dat betekent dat we vier thuiswedstrijden elders moeten spelen. De optie tot wedstrijden uitstellen is er niet, we hebben niet zoveel tijd..”

NEC moet flink bestraft gaan worden

  • Eens
  • Oneens
54+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie