Goede vriend van Götze wil Ajax pijnigen

Foto: Goede vriend van Götze wil Ajax pijnigen

Ongetwijfeld zal ook Mario Götze vanavond voor de buis zitten als zijn oude liefde Borussia Dortmund het opneemt tegen Ajax. Bij de geelhemden speelt een goede vriend van de PSV-ster: Julian Brandt.

“Sinds hij weg is heb ik wat minder contact met hem, helaas”, erkende Brandt (25) gisteren op de persconferentie in Amsterdam. De twee speelden samen bij Dortmund. Zo zei Götze in 2019 nog over Brandt, over wie zich vanavond Edson Álvarez moet gaan bekommeren: “Ik denk dat Julian Brandt heel, heel goed is. Ik heb hem leren kennen bij de nationale ploeg en ik denk dat hij ons weer naar een hoger niveau kan brengen.”

Terug naar Brandt, die niet kan wachten op de aftrap vanavond. Hij zegt ‘de Johan Cruijff Arena al goed te kennen’. “Het is mooi om in de Arena te spelen. Ik heb er al eens met de nationale ploeg gespeeld, als je binnenloopt is het meteen vuurwerk. Er hangt een indrukwekkende sfeer. Je weet dat de mensen in Nederland gek zijn van voetbal, ook door het succes van Ajax en Nederland in de laatste jaren. We zullen honderd procent moeten zijn om tegen Ajax een goed resultaat te halen.”

‘Ajax haalt er het maximale uit’

De Duitse middenvelder herkent in het Ajax van nu veel van het Ajax uit de jaren ’90. “Ze zijn niet veel veranderd. Over het algemeen blijven ze trouw aan hun stijl en spelen ze heel attractief. Hun jeugdopleiding is een van de besten van Europa. Met de middelen die ze hebben, halen ze er volgens mij alles uit. Dit seizoen ook. Het voetbal dat zij spelen, ook in de Champions League, is uitstekend”, aldus Brandt, die in 2019 voor 25 miljoen euro van Leverkusen naar Dortmund trok, tot slot.

Julian Brandt is absolute wereldtop

  • Eens
  • Oneens
764+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie