TRANSFERUURTJE: Ajax wil supertalent, Guardiola verdedigt record

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax wil supertalent, Guardiola verdedigt record

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Volgens de Amerikaanse omroep CBS is de strijd om de handtekening van ‘supertalent’ Ricardo Pepi van FC Dallas in alle hevigheid losgebarsten. Ajax is één van de gegadigden, maar uit allerlei windstreken liggen er kapers op de kust. De bovengenoemde bron weet vandaag te melden dat de achttienjarige spits een transferverzoek ingediend zou hebben bij zijn club. Naar verluidt heeft hij namelijk een akkoord bereikt met het VfL Wolfsburg van oefenmeester Mark van Bommel en goalgetter Wout Weghorst. Een overstap naar de Volkswagen-Arena is echter allerminst een zekerheidje. 

Allereerst dient de Bundesliga-subtopper eruit te komen met de werkgever van Pepi. In juni 2019 zette de Amerikaan met Mexicaanse roots zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis tot medio 2026, wat betekent dat hij hoe dan ook geen goedkope klant is. Bij een bod van 13 miljoen euro zouden de Texanen wel aan de onderhandelingstafel plaats willen nemen, maar een bieding van die orde hebben ze nog niet binnengekregen. Het Italiaanse Sampdoria probeerde het met 7 miljoen euro, maar die poging werd weggelachen in het Toyota Stadium Frisco. Volgens CBS wil Dallas Pepi in ieder geval tot het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar in huis willen houden, omdat men verwacht dat de waarde van de piepjonge international van Team USA dan explodeert. Ajax, Borussia Dortmund én Bayern München hengelen intussen óók al naar de diensten van het talent, en een tijdje geleden werden de Amsterdammers nog ‘frontrunner’ genoemd in de ‘oorlog’ om zijn handtekening.

De Feyenoorder die anno 2021 de meeste waarde vertegenwoordigt is toch wel Marcos Senesi, maar het is natuurlijk geen zekerheidje dat de Argentijnse stopper ook daadwerkelijk een megatransfer gaat maken in de nabije toekomst. Het Algemeen Dagblad trekt op dinsdagochtend zelfs aan de bel over het tegenvallende spel van de verdediger: “Het immer armlastige Feyenoord legde in de zomer van 2019 ruim 6 miljoen euro neer voor verdediger Marcos Senesi. De Argentijn is een vaste waarde, maar de slippertjes moeten nu wel uit zijn spel verdwijnen…” Nog niet zo heel lang geleden plaatste de krant een artikel met de strekking: als Gernot Trauner en Senesi samen aan een wedstrijd begonnen, dan slikten de Rotterdammers amper tegentreffers: “Sindsdien scoorden alle clubs die tegen Feyenoord speelden minimaal eenmaal. Heerenveen (1), NEC (3), Slavia Praag (1), Vitesse (2) en RKC (2) sloegen aanvallend toe. En bij drie van de vier laatste tegentreffers zag juist Senesi er bepaald niet goed uit.”Clubicoon Willem van Hanegem noemde dat gisteren in zijn wekelijkse column. “Maar de mensen geven na kritiek vaak de uitleg dat ik de speler niets zou vinden”, reageert De Kromme. “Dat is niet zo, zeker niet in dit geval. Senesi is een jongen met kwaliteit. Maar als hij écht een stap naar een grote club in het buitenland wil gaan zetten dan moeten die momenten als tegen Vitesse en RKC echt wel uit je spel verdwijnen.

Buitenland:

Het gaat de laatste tijd al weer wat beter met FC Barcelona en dat kan niet los gezien worden van de terugkeer van supertalent Ansu Fati na een slepende knieblessure. Een vertrek na het seizoen 2021-2022 is echter niet uitgesloten. In de afgelopen zomer transfereerde Lionel Messi al gratis en voor niets naar Paris Saint-Germain, en die geschiedenis zou zich kunnen herhalen in Catalonië. Fati beschikt immers over een aflopend contract en volgens het dagblad El Mundo Deportivo staan de grootmachten voor hem in de rij. Er staat een eenzijdige optie in de huidige verbintenis van Fati bij Barça, waardoor de club hem twee seizoenen langer vast kan leggen.

Daar wil president Joan Laporta echter geen gebruik van maken, omdat hij het nieuwe contract van de negentienjarige aanvaller dicht wil spijkeren met een torenhoge transferclausule, om er zeker van te zijn dat de jongeling niet alsnog weggekocht wordt. Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van Fati, is nu al een tijdje in gesprek met directeur Mateu Alemany van de Catalanen, zonder resultaat. De makelaar (die ook onder anderen Cristiano Ronaldo en José Mourinho in zijn stal heeft) wordt intussen platgebeld door allerlei topclubs uit Engeland, Italië, Duitsland en Frankrijk, die wel brood zien in de komst van de vleugelspits, aldus Mundo Deportivo.

Zie jij Fati transfereren?

  • Ik wel
  • Ik niet
61+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
11+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
25+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
12+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
30+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
222+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
45+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
82+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
190+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
73+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
678+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
151+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
41+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
319+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
714+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
191+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
316+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
327+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie