Erik ten Hag haalt hard uit om ‘belediging’

Foto: Erik ten Hag haalt hard uit om ‘belediging’

Ajax speelt vanavond in de Champions League tegen Borussia Dortmund en in voorbeschouwingen op dat duel gaat het eigenlijk alleen maar over Erling Haaland. Oefenmeester Erik ten Hag van de Amsterdammers vindt dat een belediging voor de andere spelers van de Bundesliga-topclub.

Het is namelijk zéker niet zo dat die er helemaal niets van kunnen… “We spelen niet tegen Haaland, maar we spelen tegen Borussia Dortmund”, wordt de Ajax-trainer geciteerd door De Telegraaf. “Het is een belediging voor de tien andere spelers van Dortmund hoe jullie over Haaland spreken.”

Ten Hag vervolgt zijn klaagzang: “Borussia heeft een heel brede selectie en kan keuzes maken om een uitstekend team te formeren. Hun spel kan me enorm bekoren. Net als de spelers die daar rondlopen, de vaardigheid en creativiteit die ze hebben en de speelstijl.” Het wordt een avondje smullen: “Ik verwacht twee aanvallende ploegen, in een kolkende ArenA, want ik denk dat de fans er helemaal klaar voor zijn. We gaan begin november iets beleven in Duitsland, maar ik denk dat Dortmund hier ook iets gaat beleven. Ik hoop dat het met de fans een goede wisselwerking wordt, die ons tot grote hoogte laat stijgen.”

Dortmund favoriet, Ajax dark horse

Wel is Borussia Dortmund volgens Ten Hag favoriet: “We moeten als Nederland onze positie kennen. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat waarschijnlijk geen enkele ploeg in Europa graag tegen Ajax speelt. Ajax heeft die waardering en erkenning historisch, maar zeker ook de afgelopen jaren afgedwongen. Er is een aantal ploegen dat favoriet is tegen Ajax, maar wij zijn zeker de dark horse, de gevaarlijke outsider, waar clubs respect voor hebben.”

Eerder deed de oefenmeester (in een interview met BILD) juist nog mee aan de ‘verheerlijking’ van Haaland: “Hij is een exceptionele speler. Haaland kan overal succesvol zijn. Zoals ik hem zie, vertrouw ik erop dat hij de volgende stap kan zetten. Hij is extreem ontwikkeld voor zijn leeftijd.”

Heeft Ten Hag gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
419+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie