‘Geen uitsupporters meer bij NEC’

Foto: ‘Geen uitsupporters meer bij NEC’

Het ging op zondagmiddag grondig mis rond de Gelderse derby tussen NEC Nijmegen en Vitesse (0-1) in het Goffertstadion. De beide supportersscharen raakten slaags met elkaar én de politie en de verwachting is dat er maatregelen getroffen zullen worden…

In het Algemeen Dagblad zinspeelt algemeen directeur Wilco van Schaik van de Nijmegenaren daar al op: “Ik heb in de commandotoren gezeten. Wat ik heb gezien was schandalig. Gekkenwerk. Er waren mensen buiten zinnen en die moeten gestraft worden.”

De beleidsbepaler heeft het over ‘relschoppers’: “Ik denk dat heel veel mensen niet eens een seizoenkaart van NEC hebben. Het gevolg is wel dat we op deze wijze geen uitsupporters meer kunnen hebben. Dan moeten de goeden onder de kwaden lijden. Als wij een kleine groep niet in de hand hebben, verpesten zij dat voor de goedwillende supporters.”

‘De derby in deze vorm is failliet’

Roderik van Veelen, voorzitter van de SupportersVereniging Vitesse, stelt zich begripvol op: “Wij willen uiteraard derby’s met uitpubliek. Maar de sfeer is zodanig veranderd, dat dit wellicht noodzakelijk is. Er is geen controle op een deel van de supporters. Als je met bijlen naar Arnhem rijdt om te vechten, wordt de grens erg ver overschreden. De derby in deze vorm is dan wel failliet.”

Voorafgaand aan de clash toonden de fans van NEC spandoeken met daarop de woorden ‘pure haat’. “Zo’n actie was bij ons never nooit goedgekeurd”, aldus Van Veelen. “Maar dat heeft de leiding van NEC wel toegestaan. Daarbij loopt Björn Vleminckx de zaken voor het uitvak op te hitsen en de speaker spreekt de naam van Vitesse bij de opstellingen niet uit. De vijandigheid is over de top.”

Derby failliet?

  • Ja
  • Nee
287+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie