Willem II gaat rellende fans opsporen en straffen

Foto: Willem II gaat rellende fans opsporen en straffen

Niet alleen de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse heeft zondag onrust veroorzaakt. Ook tijdens en na de wedstrijd tussen FC Twente en Willem II (1-1) ging het mis.

In Enschede kwam de ME in actie. “Fans van de bezoekende club braken namelijk uit dat gebied”, zo weet TC/Tubantia. “Op verschillende filmpjes op sociale media is te zien hoe de fans van de bezoekende club uit het supporters vak breken. Fans van FC Twente kwamen daarop af en hierdoor ontstond een confrontatie tussen de twee groepen. De ME werd ingezet om de supporters uit elkaar te houden.” 

Het is niet de eerste keer dat het supporters van de uitspelende club lukt om uit te breken. Dit gebeurde ook al na de wedstrijd tegen FC Utrecht, met ook daar een optreden van de ME als resultaat.

UPDATE 18/10 17.20u

Het bestuur van Willem ll is niet gediend van het gedrag van een behoorlijke groep Tilburgse supporters, zondag bij de uitwedstrijd tegen FC Twente. Steward werden belaagd, waarna er een confrontatie met de ME volgde. De rellende supporters waren in het zwart gekleed en de meesten droegen een capuchon om niet herkent te worden. 

“Wij vinden het ernstig dat dit gebeurd is en dat de club en haar goedwillende supporters daardoor in een negatief daglicht komt te staan. We zullen de identiteit van zoveel mogelijk personen proberen te achterhalen en passende maatregelen nemen”, laat een woordvoerder weten aan het Brabants Dagblad. Er waren zeshonderd Willem ll-supporters meegereisd naar Enschede, waar de wedstrijd in 1-1 eindigde.

Stadionverboden uitdelen?

  • 100%
  • Nee, dat niet
96+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie