TRANSFERUURTJE: Ajax-conflict, carrière Ihattaren verpest

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-conflict, carrière Ihattaren verpest

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Dat Ajax in zijn maag zit met de situatie van Noussair Mazraoui staat buiten kijf. De Marokkaanse vleugelverdediger lijkt zijn contract in de Johan Cruijff ArenA niet te willen verlengen en daarom dreigt hij aan het einde van het huidige voetbalseizoen gratis en voor niets de deur uit te lopen… De rechtsback was misschien wel de beste man op het veld in het Abe Lenstra Stadion tegen sc Heerenveen en voormalig Oranje-international Peter Boeve heeft dan ook een plekje voor hem ingeruimd in zijn Elftal van de Week. De rapporteur van De Telegraaf verklaart: “Omdat hij in een heel goede vorm is.” Daar voegt de oud-voetballer wel meteen aan toe: “Hij moet wel bijtekenen vind ik, anders moeten ze bij Ajax gewoon Devyne Rensch daar neerzetten. Ik vind dat je een club niet zo aan het lijntje moet houden, maar blijkbaar hebben sommige spelers tegenwoordig weinig moraal. Hij was aanvallend geweldig, speelde prima.”

Borussia Dortmund wordt behoorlijk nadrukkelijk in verband gebracht met Sébastien Haller. De Duitsers bereiden zich voor op een leven zonder Erling Haaland en zouden in de goalgetter van Ajax een adequate vervanger zien… De heren analytici van het voetbalpraatprogramma Rondo denken echter dat de Bundesliga-topclub een fout maakt als men besluit om de portemonnee te trekken voor de international van Ivoorkust. Youri Mulder begint nog positief, hij stelt namelijk dat Haller en Donyell Malen complementair zijn aan elkaar: “Malen en Haller passen wel bij elkaar.” Desondanks vindt de oud-voetballer van onder meer Schalke 04 de Ajacied géén echte Dortmund-spits: “In de laatste jaren heeft Dortmund van die snelle types in de spits gehad. Niet echt een targetman à la Weghorst. Dat is Haller toch meer.” Ronald de Boer is van mening dat Haller en Haaland ‘absoluut niet met elkaar te vergelijken zijn’: “Ik vind dat twee verschillende types. Ik vind Haller een hele goede spits, maar je kunt hem niet vergelijken met Haaland. Haaland heeft zó veel snelheid en kan het dan ook nog afmaken.”

Buitenland:

‘Bad boy’ Mohamed Ihattaren transfereerde in de voorbije zomer van PSV naar Juventus, dat hem meteen uitleende aan de ‘meer familiaire’ Serie A-club Sampdoria. In het Stadio Luigi Ferraris is men nu echter al weer klaar met het enfant terrible… “Het gaat van kwaad tot erger”, reageert de ‘Witte Chinees’ Arno Vermeulen bij Studio Voetbal. “Over zijn houding gaan de wildste verhalen rond. Hoe ver kan hij nog zakken?” De chef-sport van de NOS zegt ‘een bloedend hart te hebben: “We hoopten echt allemaal dat we er een groot voetbaltalent bij hadden, maar topvoetbal is ook een topmentaliteit hebben en professioneel gedrag vertonen. Ihattaren krijgt dat niet voor elkaar. Het wordt ingewikkeld als je niet luistert naar mensen die het goed met je voor hebben.” Ibrahim Afellay denkt dat de jongeling ‘zijn carrière verpest heeft’ met één verkeerde keuze: hij had gewoonweg niet naar het buitenland moeten vertrekken… “Jongens van die leeftijd (Ihattaren is negentien, red.) moeten überhaupt niet naar het buitenland gaan. De Eredivisie is de ideale competitie om jezelf te ontwikkelen.” Theo Janssen is het daar roerend mee eens: “Hij wil hogerop, terwijl je van tevoren weet: dat gaat hem niet worden.” Afellay: “Uiteindelijk gaat het toch om de voetballer? Je moet met de juiste mensen om je heen een weg uitstippelen, zodat je jezelf ontwikkelt. Deze jongen zou toch niet hebben misstaan op de rechterkant van AZ of Feyenoord?”

Telkens maar weer roept oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer dat Donny van de Beek ‘echt nog wel speeltijd gaat krijgen’ bij Manchester United, maar vervolgens zet de Noorse coach de voormalige Ajax-smaakmaker weer op de reservebank… Op zaterdag keek de middenvelder alwéér negentig minuten toe bij Manchester United, ondanks dat zijn team best een impuls kon gebruiken. In het King Power Stadium gingen de Red Devils immers behoorlijk pijnlijk met 4-2 onderuit. Clubicoon Gary Neville denkt te weten hoe de vork in de steel zit. In de transferzomer van 2020 trok United meer dan 30 miljoen euro uit om Van de Beek los te weken bij Ajax, maar volgens de oud-verdediger is het nu toch wel duidelijk geworden dat Solskjaer de Oranje-kandidaat helemaal niet wilde hebben. “Waarom krijgt Donny van de Beek geen kans van Solskjaer?”, vraagt Neville zich af bij Sky Sports. “Ik weet het antwoord op die vraag: hij zit nu al achttien maanden in deze situatie, en dus kunnen we concluderen dat Ole hem niet wilde hebben of dat hij hem gewoon niet goed genoeg vindt.” De voormalige international van het Engelse nationale team eindigt met een duidelijke boodschap voor Van de Beek: “Het staat voorop dat deze situatie niet goed voor hem is. Ik denk dat de tijd is gekomen om te vertrekken, om elders op zoek te gaan naar speeltijd…”

Heeft Ihattaren zijn carrière verpest?

  • Ja
  • Nee
152+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:30
0+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
13+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
72+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
38+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
24+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
58+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
222+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
27+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
269+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
728+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
287+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
726+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
23:46
71+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
23:23
91+
Oud-middenvelder Richard Knopper traint tegenwoordig profs in eigen academie
22:58
127+
Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea
22:30
0+
Kippenvel: Brobbey bezorgt jonge Ajax-fan de dag van zijn leven
22:07
439+
‘Oud-Ajacied draait de gevangenis in’
22:00
50+
Hiep hiep hoera: ORANJE, nee Duitsland EUROPEES KAMPIOEN! | Twee Viertje met jarige Aad #76
21:42
234+
‘Oranje-international in topvorm niet eens mee naar het EK’
21:17
62+
Jesus ontsteld na uitspraak racisme-incident: “Voel me erg verbitterd”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie