‘Steve Bruce wil uit zijn lijden verlost worden’

Foto: ‘Steve Bruce wil uit zijn lijden verlost worden’

Newcastle United is ingelijfd door een steenrijke investeringsmaatschappij uit Saoedi-Arabië en het is inmiddels wel algemeen bekend dat de Arabieren grote plannen hebben met hun ‘speeltje’. Oefenmeester Steve Bruce moet daarvoor wijken.

Althans, met 99 procent zekerheid kunnen we stellen dat de Magpies binnenkort afscheid nemen van hun zestigjarige coach. Totdat de ontslagbrief op zijn mat valt, heeft Bruce het echter ‘gewoon’ voor het zeggen in Newcastle…

Na afloop van het duel met Tottenham Hotspur (2-3 verlies) van zondag vertelde de trainer aan de Engelse media: “Ik wacht af tot ik iets hoor. Dat zal gebeuren wanneer zij (de nieuwe eigenaars, red.) de tijd rijp achten. Dus deze vraag moet je aan iemand anders stellen. Het is namelijk niet mijn beslissing.”

Part of the deal

Even later toonde hij zich wat loslippiger: “De nieuwe eigenaars zijn heel correct geweest richting mij, maar helaas is het tegenwoordig zo dat je als Premier League-manager onder druk komt te staan als je een paar wedstrijden niet wint. Dat is part of the deal. Dit is een grote competitie voor grote jongens. Dus het is aan mij – in ieder geval in de nabije toekomst – om voor verbetering te zorgen. Ik doe gewoon m’n ding, totdat ik hoor dat er iets anders gaat gebeuren.”

Analyticus Jamie Redknapp reageerde op de televisie: “Als ze hadden gewonnen vandaag, dan was het lastiger geweest om hem te ontslaan. Maar er gaat iets veranderen. En als ik heel eerlijk ben: als ik naar Steve kijk, heb ik het idee dat hij ook wel uit zijn lijden verlost wil worden. Dat is moeilijk om te zien. Kijk naar zijn gezicht: hij wil hier helemaal niet meer zijn. Ik denk dat hij blij is als hij straks het verlossende telefoontje krijgt.”

Moet hij uit zijn lijden verlost worden?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
96+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie