‘Topper Ajax-PSV krijgt onverwachte uitkomst’

Foto: ‘Topper Ajax-PSV krijgt onverwachte uitkomst’

Ajax liep vlak voor de interlandperiode tegen de lamp tegen FC Utrecht, maar wint zijn Eredivisie-wedstrijdjes in het algemeen betrekkelijk makkelijk. Hoe anders is het leven van PSV, dat op zaterdag bijna het deksel op de neus kreeg tegen PEC Zwolle…

Het team van oefenmeester Roger Schmidt heeft het week in, week uit lastig en dan wacht aankomende zondag ook nog eens de topper in de Johan Cruijff ArenA. Het Algemeen Dagblad doet echter een gewaagde voorspelling: “Als je zoveel moeite hebt met het bedwingen van de nummer achttien in de Eredivisie, hoe moet dat volgende week dan tegen de nummer één? Gek genoeg zou dat best eens kunnen meevallen voor PSV, dat de afgelopen weken ongelooflijk veel moeite had om van laagvliegers te winnen.”

Tegen Ajax wordt het een ander verhaal dan tegen Go Ahead Eagles (1-2), Sparta (2-1) en PEC (3-1), verwacht de krant: “De Amsterdammers zijn ongetwijfeld in staat om het PSV moeilijk te maken met snelle combinaties en creatieve oplossingen. Terwijl de kracht van PSV juist ligt in het ontregelen en afstraffen van ploegen die veel initiatief willen en durven te nemen.”

“Om voetbaltechnische redenen wordt de botsing van stijlen in de topper van zondag buitengewoon interessant”, concludeert het AD. “Wordt de ploeg die het meeste initiatief neemt beloond, of juist de ploeg die gespecialiseerd is in het afjagen, veroveren en benutten van de ruimtes die vrijkomen?”

Zie jij PSV winnen?

  • Ik wel
  • Ik niet
1266+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie