Koeman, Frenkie én Spaanse media zijn het eens

Foto: Koeman, Frenkie én Spaanse media zijn het eens

FC Barcelona kwam gisteren heel snel op een 0-1 achterstand tegen Valencia door een poeier van José Gayà, maar de Catalanen rechtten de rug en trokken de ‘Primera División-topper’ toch nog naar zich toe (3-1). Vooral Ansu Fati was daarbij belangrijk.

Oefenmeester Ronald Koeman meldde zich na afloop van het duel bij de Spaanse pers: “De houding van het team moet geprezen worden, ondanks de slechte start. We reageerden goed, we speelden goed en we hebben verdiend gewonnen. Als je zo snel op achterstand komt, is dat een teken van het gebrek aan scherpte. Maar uiteindelijk maakten we gelijk en waren we sterk aan de bal.”

‘Memphis en Fati vullen elkaar goed aan’

De Zaandammer stond uitvoerig stil bij het goede spel van Fati: “We doen er alles aan om hem topfit te krijgen. Het was zijn eerste basisplek en in overleg met de medische staf heb ik besloot om hem vandaag niet te zwaar te belasten. We hadden spelers als Ansu hard nodig. Hij heeft snelheid, en hij is goed in de één-tegen-één-situaties. Normaal gesproken zou ik hem niet gewisseld hebben, maar nu moest ik het wel doen om hem te sparen.” Koeman is onder de indruk van de chemie tussen het supertalent en Memphis Depay: “Ze vormen een goede connectie en ze vullen elkaar heel goed aan. Het zijn allebei veelzijdige spelers.”


Op slag van rust werd Fati getorpedeerd en ging de bal op de stip: Memphis nam plaats achter de bal en schoot de pingel snoeihard binnen. “Die strafschop was perfect genomen. Ik denk dat geen enkele doelman ter wereld die gehouden had”, aldus Frenkie de Jong. “Ansu Fati is erg belangrijk met zijn snelheid en zijn vermogen om een man te passeren. Daarnaast kan hij ook nog eens doelpunten maken. We zijn erg blij dat hij terug is.”

‘Magie’ van Fati

De diverse Spaanse kranten gaan vandaag los over Fati. Marca schrijft bijvoorbeeld: “Hij zorgde voor licht in de duisternis.” Sport meldt op zijn beurt: “Ansu Fati is het heden én de toekomst van Barcelona. Deze aanvaller kan de Catalanen verblinden met zijn magie. Hij doet het op dappere wijze met nummer tien op zijn rug. Vergelijken met Messi mag niet, want we hebben het over de beste voetballer aller tijden. Maar Ansu wekt het enthousiasme dat veel weg heeft van het enthousiasme dat de Argentijnse ster zoveel seizoenen heeft opgewekt. Eke keer dat hij de bal raakt, weet je dat er iets staat te gebeuren. En bijna altijd is het goed.”

Fati magisch?

  • Ja
  • Nee
1013+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie