Roger Schmidt: ‘Dat doet Ajax veel beter’

Foto: Roger Schmidt: ‘Dat doet Ajax veel beter’

Lange tijd leek het mis te gaan voor PSV tegen PEC Zwolle na het bijzonder vroege doelpunt van Daishawn Redan. Uiteindelijk trokken de Eindhovenaren tóch aan het langste eind (3-1) en nu wordt het vizier gericht op de topper tegen Ajax van aanstaande zondag.

De Amsterdammers winnen hun wedstrijden tegen de ‘kleintjes’ in de regel makkelijker dan de grote concurrent, weet ook oefenmeester Roger Schmidt, die geciteerd wordt door De Telegraaf: “Ajax heeft veel individuele kwaliteit en is efficiënter in het benutten van de momenten.”

Daar wil hij met PSV ook naartoe: “Natuurlijk winnen we verdiend. Maar het is geen garantie dat het altijd zo afloopt. We zullen moeten leren om makkelijker te winnen.”

Nul is heilig

André Ramalho, de maker van de ó zo belangrijke 1-1, laat eenzelfde soort geluid horen: “Het belangrijkste is natuurlijk dat we uiteindelijk winnen. Maar als verdediger kan ik niet tevreden zijn. We moeten in dit soort duels de nul zeker stellen. Als PEC niet scoort in de beginfase ontwikkelt er zich een heel andere wedstrijd. Dat zeven van de tien laatste doelpunten van PSV na de tachtigste minuut vielen, geeft aan dat we over een goede mentaliteit beschikken.”

Toen Schmidt voor de zoveelste keer naar Ajax gevraagd werd op zijn persconferentie na afloop van het duel van zaterdagavond reageerde hij behoorlijk fel: “Vorige keer hebben ze volgens mij verloren (van FC Utrecht, red.)… Dus wat moet ik daar nou op zeggen?”

Maakt PSV kans in de ArenA?

  • Ja hoor
  • Nee…
205+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie