De Ligt-loos Juventus geeft Roma en Mourinho het nakijken

Juventus heeft AS Roma op zondagavond het nakijken gegeven in het eigen Allianz Stadium. De ploeg van oefenmeester Massimiliano Allegri bleek in een tweestrijd te sterk voor het AS Roma van de markante Portugees José Mourinho.

Voor The Special One was het een behoorlijk heet avondje, want hij wordt niet gepruimd in Turijn door zijn verleden als Internazionale-trainer. Bovendien kreeg hij het als eindverantwoordelijke bij Manchester United aan de stok met de fans van De Oude Dame, na de 1-2 overwinning van zijn ploeg in het Allianz Stadium.

De bezoekende partij begon behoorlijk fel aan de Serie A-topper van zondagavond en de eerste goede kansen waren dan ook voor Gianluca Mancini en Lorenzo Pellegrini. De 1-0 voor Juventus kwam behoorlijk uit de lucht vallen, maar viel wel degelijk: in de zestiende minuut van de wedstrijd kopte Rodrigo Bentancur de bal tegen zijn ploeggenoot Moise Kean aan, waardoor keeper Rui Patrício kansloos was.

Op slag van rust leek Roma op gelijke hoogte te komen: Tammy Abraham scoorde, maar daarvoor werd Henrikh Mkhitaryan neergehaald door Juventus-doelman Wojciech Szczesny. Daar had scheidsrechter Daniele Orsato al voor gefloten, waardoor de bal op de stip ging. Jordan Veretout stuitte echter op Szczesny.

In de tweede helft veranderde er niets meer aan de score. Bij Roma deed Rick Karsdorp negentig minuten mee, waar Matthijs de Ligt niet beschikbaar was voor Juventus, door een lichte blessure.

Scoreverloop: 1-0 (16′) M. Kean