‘Bloedirritante’ Jesper Karlsson wekt weerzin

Foto: ‘Bloedirritante’ Jesper Karlsson wekt weerzin

AZ walste op zondagmiddag in het eigen AFAS Stadion over FC Utrecht heen (5-1) en Jesper Karlsson scoorde én nam twee assists voor zijn rekening. Toch keek analyticus Kenneth Pérez hoofdschuddend naar het optreden van de buitenspeler.

In het programma Dit was het Weekend van ESPN zegt de Deense oud-voetballer over de AZ’er: “Karlsson. Goede speler, maar bloedirritant. Wat een jankerd. Vandaag ook, dan lag hij op de grond, ging hij met zijn handen heen en weer en leek het alsof hij alles had afgescheurd. Uiteraard, een nop op je schoen kan echt wel pijnlijk zijn. Al denk ik dat er bij Karlsson niet veel aan de hand was. Die aanstellerij… Kom op, zeg.”

Zijn tafelgenoot Marciano Vink geeft te kennen genoten te hebben van de Alkmaarders: “We zijn het waarschijnlijk niet eens, maar ik vond AZ fantastisch spelen in de eerste helft. Ik denk dat ik AZ dit seizoen nog niet zo goed heb zien spelen. Maar ik denk ook dat dit de beste eerste helft was van een team in de Nederlandse competitie. Alles klopte. Ze konden steeds de vrije man vinden. Gundmundsson kwam naar binnen, waardoor FC Utrecht niet in staat was een opbouw te verzorgen. Willem Janssen had het zo moeilijk met Gundmundsson, die steeds bij hem stond.”

Pluim voor Jansen

De voormalige aanvaller van Ajax en PSV complimenteert oefenmeester Pascal Jansen: “Ik denk dat de trainer van AZ een dikke pluim verdient. Hij is bekritiseerd, omdat hij zijn ploeg niet aan het voetballen kreeg. Nu heb ik een AZ gezien dat totaal anders was dan de wedstrijd tegen FC Twente. Wijndal vindt zijn vorm terug, Sugawara zocht Warmerdam op. Ik heb genoten, vooral de eerste helft.”

Pérez vraagt zich af of het optreden van de huidige nummer negen van de Eredivisie niet eenmalig was… Vink: “Jansen heeft steeds aangegeven dat ze zoekende zijn. Hij heeft ook te maken gehad met Wijndal die terugkwam van een blessure en is vijf basisspelers kwijtgeraakt. Als je naar de laatste vijf wedstrijden kijkt, zie je wel een stijgende lijn. Ik zie weer voetbal terugkomen. In tegenstelling tot de andere wedstrijden van dit weekeinde heb ik zoveel mooie momenten gezien.”

Karlsson vervelend?

  • Ja, echt
  • Mwah, nee
425+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:23
7+
‘Almere City onthult Maduro-standpunt’
20:13
33+
‘Keiharde Vandaag Inside-clash’
20:00
30+
Slot waarschuwt Feyenoord: “Dat zegt veel”
19:45
57+
Ajax onthult: “We willen een ervaren manager”
19:34
81+
‘Aanbieding voor Hirving Lozano’
19:22
310+
‘Santiago Giménez neemt transferbesluit’
19:10
229+
‘Ajax heeft groot nieuws voor Brobbey’
19:00
30+
Nieuwe club Geertruida, Taylor naar EK en Eindhoven de BESTE! | Twee Viertje met Aad #79
18:48
87+
Dost absent bij bekerfinale NEC: ‘Hij heeft er niet zoveel zin in’
18:33
81+
Slot deelt blessure-update richting bekerfinale
18:18
118+
‘Club concreet voor Frenkie de Jong, Barça twijfelt’
18:17
144+
Sturing en KNVB reageren op Vitesse-doodsteek
18:00
7+
Oranje sterkhouders terug in selectie Paris Saint-Germain
17:49
131+
Vitesse deelt video na vonnis KNVB: “Het doek is gevallen”
17:39
740+
‘Ontslag Joep Schreuder na bizarre vraag aan Hancko’
17:25
731+
Spaanse media onthullen groot nieuws over Ajax en Xavi
17:11
31+
Lazio-speler kan contract voor 100 euro verlengen
17:00
90+
(N)iets weerhoudt Feyenoord van de Dennenappel
16:59
32+
Feyenoord-boegbeeld tekent voor twee jaar bij
16:47
1187+
Vitesse krijgt 18 punten in mindering, degradatie een feit
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie