Tottenham verslaat Newcastle op emotionele avond

Het ambitieuze Newcastle United heeft zondagavond een nieuwe dreun geïncasseerd. Op St. James’ Park wist Tottenham Hotspur al in de eerste helft de basis te leggen voor een 2-3 overwinning.

Newcastle heeft een veelbewogen periode achter de rug. ‘The Magpies’ staan in de degradatiezone van de Premier League, maar worden dankzij een overname plotseling de rijkste club ter wereld genoemd. Grote transfers lijken deze winter in aantocht. Tegen Tottenham mocht manager Steve Bruce, die na deze duizendste wedstrijd als coach moet vrezen voor zijn baan, ondanks alle speculaties ‘gewoon’ op de bank plaatsnemen.

Bruce zag zijn elftal uitstekend beginnen. Al na twee minuten kopte Callum Wilson de 1-0 tegen de touwen. Een mooie middag lonkte voor Newcastle, maar twintig minuten later zag het er héél anders uit. Tanguy Ndombele vuurde de gelijkmaker tegen de touwen en nog geen vijf minuten daarna had Harry Kane ook zijn doelpunt te pakken. De VAR keurde het doelpunt goed, nadat de assistent-scheidsrechter voor buitenspel vlagde.

Supporter onwel

De eerste helft werd tijdelijk stilgelegd. Een supporter leek onwel te zijn geworden, waarna de arbitrage op advies van de spelers besloot om te staken. Na de benodigde medische behandeling, de desbetreffende persoon werd afgevoerd naar het ziekenhuis, ging de wedstrijd weer verder. Diep in blessuretijd van de eerste helft deelde Tottenham via Heung-Min Son een nieuwe dreun uit.

Een eigen doelpunt van Eric Dier kwam te laat om de zege van de Londenaren nog in gevaar te brengen. Tottenham mag zodoende weer naar boven kijken, waar de zorgen in Newcastle ondanks de overname groot blijven. Jonjo Shelvey kreeg ook nog rood bij een 1-3 stand.

Scoreverloop: 1-0 (2′) Callum Wilson, 1-1 (17′) Tanguy Ndombele, 1-2 (22′) Harry Kane, 1-3 (45′) Heung Min-Son, 2-3 (90′) Eric Dier (eigen doelpunt)