Rellen in Nijmegen: politie én journalisten belaagd, charge ME

Foto: Rellen in Nijmegen: politie én journalisten belaagd, charge ME

Na afloop van NEC – Vitesse (0-1) hebben honderden fans van de thuisploeg de confrontatie gezocht met de politie. Dat schrijft Omroep Gelderland.

Met name de politie is speerpunt van Nijmeegse woede. “Ook is buiten het stadion een verslaggever van Omroep Gelderland bedreigd. De verslaggever werd vlak na het einde van de wedstrijd door fans bedreigd. Ook reed iemand met een scooter over zijn voet heen”, schrijft het regionale medium. “Rellende supporters hebben verder een politiebus compleet vernield. De ME is ingezet. Er zijn al meerdere aanhoudingen verricht, meldt een correspondent. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er charges worden uitgevoerd, maar kan nog niet zeggen hoeveel mensen zijn gearresteerd, omdat de actie nog in volle gang is.”

GLD besluit: “Veel fans van Vitesse wachten in bussen op het terrein naast het Goffertstadion. Ook zit een deel nog in het stadion: zij mogen voorlopig niet naar buiten vanwege de onrust. Ook andere mensen die nog in het stadion zijn, vooral pers en sponsoren, mogen er niet uit.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie