Vitesse boekt zege in verhitte Gelderse derby

De Gelderse derby tussen NEC en Vitesse is zondagmiddag een prooi geworden voor de bezoekers. In een verhit gevecht bleek één treffer voldoende voor de Arnhemmers: 0-1.

De derby van Gelderland ontbrak jarenlang in de Eredivisie door de absentie van NEC, maar zondag stond-ie dus weer op het programma. Dat wilden de supporters weten ook. De afgelopen weken waren er volop ludieke en minder ludieke acties aan weerszijden. Zaterdagavond werd de laatste training van beide clubs nog volop bezocht door fanatiekelingen om nog één boost te geven tijdens de voorbereiding.

Omstreden goal

NEC wilde als promovendus natuurlijk iets laten zien. De Nijmegenaren kregen ook de eerste kans van de wedstrijd, maar Elayis Tavsan raakte de bal niet lekker. Na zestien minuten was het wel raak in Arnhems voordeel. Nicolai Baden Frederiksen schoot de 0-1 in de verre hoek achter doelman Mattijs Branderhost. NEC protesteerde nog vanwege hands en omdat de bal over de achterlijn zou zijn geweest, maar de VAR zag geen aanleiding om in te grijpen.

Vitesse kreeg meer kansen in De Goffert. Jacob Rasmussen kopte in de eerste helft naast, waar in de tweede helft zowel Maximilian Wittek als Eli Dasa er niet in slaagde om de 0-2 te maken. NEC kreeg via Jonathan Okita dé kans op de gelijkmaker, maar Riechedly Bazoer wist zijn ploeg te redden nadat de aanvaller doelman Markus Schubert al kansloos had gelaten.

NEC en Vitesse zorgden voor veel strijd in Nijmegen, waardoor scheidsrechter Allard Lindhout meermaals moest ingrijpen. Het bleef echter een derby zonder rode kaarten. Wel met één treffer, waardoor Vitesse zich de nummer één van Gelderland mag noemen.

Scoreverloop: 0-1 (16′) Nikolai Baden Frederiksen

Werd de 0-1 terecht goedgekeurd?