Schmidt krijgt vraag over Ajax: “Wat moet ik daar nou op zeggen?”

Foto: Schmidt krijgt vraag over Ajax: “Wat moet ik daar nou op zeggen?”

PSV had gisteravond alle moeite van de wereld om PEC Zwolle te verslaan in het eigen Philips Stadion. Lang stond het 0-1 voor de gasten door een vroeg doelpunt van Daishawn Redan, maar vlak voor tijd schoten de Eindhovenaren opeens in gang en werd het alsnog 3-1.

“We maakten het onszelf moeilijk, wéér”, reageerde oefenmeester Roger Schmidt op zijn persconferentie na afloop van de Eredivisie-wedstrijd. “We waren duidelijk het betere team, hadden meer kansen en veel balbezit. Maar uiteindelijk was het lastig om te scoren. We hadden geduld nodig. Dit soort wedstrijden moeten we makkelijker winnen, maar het belangrijkste is dát we winnen.”

De Duitser erkende dat scoren een probleem is voor zijn ploeg: “We creëren meer dan genoeg kansen en moeten ons ook naar de komende wedstrijden niks aanpraten. Ik vind niet dat we slecht speelden. Alleen geven we de tegenstander te makkelijk een goal en hebben we zelf te veel moeite om ons op het scorebord te zetten. Dat moet verbeteren de komende wedstrijden. We moeten makkelijker winnen, daarin moeten we leren en onszelf ontwikkelen, maar ik zou me pas zorgen maken als we geen kansen krijgen tegen een ploeg die alle ballen lang speelt.”

“Héél, héél verdiend”

Schmidt benadrukte dat hij PSV niet alleen in de slotfase goed vond: “Nee, ik vond de héle wedstrijd goed. Het enige is dat we lange tijd niet scoorden. Dat is iets anders, maar dat betekent niet dat we slecht hebben gespeeld. We hebben niet verloren, toch? Nee, het is 3-1 geworden. Een héél, héél verdiende zege. Héél, héél verdiend.”

Vervolgens kreeg hij de vraag waarom Ajax zijn wedstrijden makkelijker wint: “Vorige keer hebben ze volgens mij verloren (van FC Utrecht, red.)… Dus wat moet ik daar nou op zeggen? Wij kijken naar onszelf. Ajax heeft een goed team met veel potentie en individuele kwaliteit, dat betekent misschien ook dat ze efficiënter zijn. Maar wij kijken naar onszelf.”

Domme vraag?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
403+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie