Feyenoord bijt zich stuk op RKC ondanks ‘omhaalassist’ Senesi

Na de 2-1 nederlaag bij Vitesse vlak vóór de interlandperiode, heeft Feyenoord vandaag ook van RKC niet weten te winnen. In de eigen Kuip werd het uiteindelijk 2-2.

Bij Feyenoord ontbrak Luis Sinisterra, die op het moment van de aftrap nog in het vliegtuig vanuit Zuid-Amerika wegens interlands zat. Cyriel Dessers mocht daarom zijn basisdebuut maken, maar de Belg maakte een buitengewoon zwakke indruk in de punt. Desondanks kwamen de gastheren, die enkel de eerste tien minuten van de wedstrijd indruk wisten te maken, toch op voorsprong: Jens Toornstra schoof een bal tegendraads en zeer bekeken binnen. Bij rust stond het echter prompt 1-2 voor RKC: Jens Odgaard zorgde voor de gelijkmaker, en in de blessuretijd van het eerste speelbedrijf kopte Vurnon Anita van dichtbij de tweede Brabantse goal binnen. Het juist zo geprezen centrale duo Gernot Trauner – Marcos Senesi zag er bij beide goals niet goed uit.

Na rust had Senesi echter wel een aandeel in de gelijkmaker van wie anders dan Guus Til. En hoe: de Argentijn verlengde een voorzet met een omhaal zoals we die al wel eerder van hem hebben gezien dit kalenderjaar, waarna Til van dichtbij binnen prikte. In de slotfase drukte Feyenoord massaal naar voren, met debutant Reiss Nelson in de ploeg, maar de kansen – die er wel degelijk nog kwamen – werden niet benut. Zo schoot Dessers een één-op-één richting doelman Etienne Vaessen veel te wild over het doel heen en in de zeven minuten durende blessuretijd kopte Alireza Jahanbakhsh nog helemaal vrijstaand naast het doel.