Wim Kieft kraakt ‘subtopper’ Memphis Depay

Foto: Wim Kieft kraakt ‘subtopper’ Memphis Depay

Bij het Nederlands elftal is Memphis Depay nu al een tijdje dé man, maar volgens Wim Kieft is de aanvaller internationaal gezien slechts een subtopper. In de afgelopen zomer transfereerde de Oranje-smaakmaker van Olympique Lyon naar FC Barcelona, maar dat is een topclub in verval.

“Ondanks de situatie waarin FC Barcelona verkeert, is Depay op clubniveau in feite terug in de top”, schrijft Kieft op zaterdagochtend in zijn column in De Telegraaf. “Na eerder min of meer mislukt te zijn bij Manchester United en een belangrijke rol te hebben gespeeld bij de Franse subtopper Olympique Lyon. Alleen is FC Barcelona niet het Barça van weleer. Zijn overgang naar Catalonië heeft Depay min of meer te danken aan de aanwezigheid van Ronald Koeman als trainer en omdat hij een transfervrije status genoot.”

De oud-spits van onder meer Ajax, PSV en het Italiaanse Pisa vervolgt: “Normaal halen ze bij FC Barcelona topspitsen, die zich eerder hebben bewezen. De status van internationale topspits heeft Depay nog niet, maar vanwege de geldproblemen kan Barça niets doen op de transfermarkt en kwam zodoende bij Depay uit. Het zal voor hem niet gemakkelijk worden om bij FC Barcelona de volgende stap te maken nu de club sinds de zomer zo ernstig in verval is geraakt.”

Kieft is van mening dat Memphis thuishoort in het spitsenrijtje met subtoppers: “Ronaldo en Messi even buiten beschouwing gelaten; Depay haalt niet het niveau van huidige topspelers als Karim Benzema, Romelu Lukaku, Mohamed Salah, Robert Lewandowski of Sadio Mané.”

Hij zoomt in op de goalgetter van Real Madrid: “Benzema wordt 34, heeft tien jaar in dienst van Ronaldo moeten voetballen, maar je ziet nu bij Real Madrid en Frankrijk hoe goed en hoe compleet hij is als spits. Completer zelfs dan Lewandowski. De carrières van Benzema en Lewandowski zijn niet te vergelijken met die van Depay. Daarbij aangetekend dat beiden zo’n zes jaar ouder zijn.”

Heeft Kieft gelijk?

  • Ja
  • Nee
539+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie