‘Gifkikker’ Linssen: “Krijg veel energie van afjagen”

Foto: ‘Gifkikker’ Linssen: “Krijg veel energie van afjagen”

Bryan Linssen is zeer te spreken over de nieuwe speelwijze van Feyenoord. De aanvaller beleefde een moeilijk eerste seizoen in De Kuip, maar maakt onder Arne Slot een goede fase door.

Wel kwam de interlandperiode voor Linssen op het juiste moment. “Dan kan je weer even de batterij opladen”, stelt de aanvaller in Studio Feyenoord. “Het is ook wel lekker om je even af te sluiten van het voetbal en van mensen die je herkennen en over voetbal willen praten. In periodes dat het goed gaat krijg je vaak onrealistisch veel complimenten.”

Andersom is de kritiek vaak hevig. “Ik heb allebei niet zo nodig. Laat mij maar lekker door het bos lopen met mijn hond, dan ben ik tevreden”, zo vervolgt Linssen, die al vijf goals maakte. “Wat vorm voor mij is? Dat straal je uit. Dan heb je zoiets van: ‘Laat maar komen, ik doe het wel’. Je hebt ook fases dat je niet in vorm bent, dat heb ik bij Feyenoord ook wel eens gehad. Als de bal dan komt, ga je al twijfelen. Dat gevoel wil je niet.”

Volgens Linssen moet een spits vooral weinig nadenken. “Soms is een bal die heel makkelijk lijkt, moeilijker dan een bal die op het oog heel moeilijk is. Dan schiet je uit een reactie en dat is vaak beter dan dat je veel gaat nadenken. Ik ben wat dat betreft een gifkikker in het veld. Ik krijg veel energie van afjagen en kopduels winnen. Dan zit je er ook lekker in.”

Ben je verrast door zijn ontwikkeling?

  • Ja
  • Nee
88+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie