Volendam haalt uit, Excelsior blijft koploper

FC Volendam heeft vrijdagavond uitgehaald in de Keuken Kampioen Divisie. ‘Het Andere Oranje’ speelde niet eens briljant, maar bleek op bezoek bij Telstar uiterst effectief: 1-5.

Trainer Wim Jonk zag zijn manschappen teleurstellend starten. Al na twaalf minuten leidde Telstar met 1-0 dankzij Özgür Aktas, maar acht minuten later waren de verhoudingen omgedraaid dankzij Ibrahim El Kadiri en Robert Mühren. Daryl van Mieghem en opnieuw Mühren zorgden nog in de eerste helft voor een 1-4 voorsprong voor Volendam.

In de tweede helft prikte Volendam er nog één treffer bij. Jim Beers noteerde de eindstand op 1-5, mede omdat Telstar meerdere kansen op minimaal een tweede doelpunt onbenut liet.

Excelsior blijft koploper

FC Volendam staat nu tweede achter Excelsior, dat één punt meer heeft met een wedstrijd meer gespeeld. De Kralingers boekten vrijdag een 3-0 zege op VVV-Venlo. Reuven Niemeijer scoorde twee keer namens de formatie van Marinus Dijkhuizen, waar ook Thijs Dallinga op het scoreformulier verscheen.

ADO speelt gelijk, Emmen wint

De degradanten uit de Eredivisie beleefden een wisselende avond. ADO Den Haag bleef op bezoek bij Helmond Sport steken op een 0-0 gelijkspel, waar FC Emmen zich naar een 1-2 overwinning knokte bij TOP Oss. Jeroen Veldmate maakte diep in extra tijd het winnende doelpunt.