De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Eredivisie is terug!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Eredivisie is terug!

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Zoals gebruikelijk zetten we ook deze week weer de beste uitzendingen van het voetbalweekend op het rijtje. Zowel op zaterdag als zondag zijn de velden druk bezet, dus maak je klaar voor een fantastisch lekker voetbalweekend.



Zaterdag 16 oktober



De interlandperiode zit er weer op, maar dat is natuurlijk geen probleem. Het betekent namelijk vooral dat er weer wedstrijden in je favoriete competities op de planning staan. De Eredivisie trapt bijvoorbeeld met vijf wedstrijden op de zaterdagavond het voetbalplezier in Nederland goed af.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 16 oktober in de Eredivisie hieronder:


16.30 uur op ESPN 2: Feyenoord – RKC Waalwijk, 18.45 uur op ESPN: Go Ahead Eagles – Heracles Almelo, 18.45 uur op ESPN 2: sc Heerenveen – Ajax, 21.00 uur op ESPN: Fortuna Sittard – SC Cambuur, 21.00 uur op ESPN 2: PSV – PEC Zwolle


Op de eerste zaterdag van oktober trappen we om half vijf al af in Rotterdam. De Kuip is het strijdtoneel van de avond waarin Feyenoord en RKC Waalwijk het tegen elkaar opnemen. Voor Feyenoord zijn de punten broodnodig, want ja, de vijfde plek is natuurlijk niet goed genoeg voor de Rotterdammers. RKC daarentegen is dringend op zoek naar de volgende drie punten om zo snel mogelijk degradatie af te wijken.

Eén van de andere degradatiekandidaten is Go Ahead Eagles en dat speelt op de zaterdagavond tegen Heracles Almelo. Ook de Almeloërs kunnen nog wel wat punten gebruiken, want momenteel staat het team nog treurig in het rechterrijtje. Hetzelfde geldt niet voor Heerenveen die ook op kwart voor zes aantreedt voor zijn eigen wedstrijd tegen Ajax. Voor de Amsterdammers is het tevens de generale repetitie voor Borussia Dortmund de tegenstander is in de Champions League.



Vervolgens staan om negen uur de laatste twee wedstrijden van de avond op de planning. Die worden in Sittard en Eindhoven gespeeld. Waar SC Cambuur op bezoek komt bij Fortuna Sittard, komt PEC Zwolle op bezoek bij PSV om voor drie punten te strijden. 


Een greep uit de leukste uitzendingen van 16 oktober in het buitenland hieronder:

15.35 uur op Ziggo Sport: Leicester City – Manchester United, 15.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: Manchester City – Burnley, 17.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: Lazio Roma – Internazionale, 20.35 uur op Ziggo Sport: Olympique Lyonnais – AS Monaco

In het buitenland wordt de zaterdag ook genieten geblazen met maar liefst vier wedstrijden om van te genieten. De mooiste daarvan is ook direct in de middag al op de buis te vinden, want die gaat tussen Leicester City en Manchester United. De twee titanen vechten om drie punten in de Premier League die richting het einde van het seizoen maar zo goud waard kunnen zijn.



Stadsgenoot Manchester City neemt het vervolgens tegen Burnley op, later in de middag. Toch is die wedstrijd wat minder interessant dan de andere twee toppers die nog op de planning staan. Lazio Roma krijgt namelijk bezoek van Internazionale, terwijl Olympique Lyonnais en AS Monaco ook de strijd nog met elkaar aangaan.




Zondag 17 oktober 



Na een heerlijke zaterdag is het tijd voor een zondag die wat minder spectaculair is. De wedstrijden van de Eredivisie op de zondag zijn namelijk vooral spannend voor de middenmoters en de toekomstige degradatiekandidaten. Erg veel spektakel is er dus niet, maar dat moet de pret niet drukken.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 17 oktober in de Eredivisie hieronder:


12.15 uur op ESPN: AZ – FC Utrecht, 14.30 uur op ESPN: N.E.C. – Vitesse, 14.30 uur op ESPN 2: Sparta Rotterdam – FC Groningen, 16.45 uur op ESPN: FC Twente – Willem II


De wedstrijd die de dag in Nederland aftrapt kan namelijk best wel veel plezier met zich meebrengen. Die gaat immers tussen AZ en FC Utrecht. De twee teams staan garant voor een felle wedstrijd, dus daar mag zeker voor aangeschoven worden. Al helemaal omdat Utrecht dit jaar bijzonder goed meedraait bovenin, terwijl AZ nog aan het vechten is voor het linkerrijtje. 

Ook Vitesse zal vechten om de punten, maar moet dit wel in Nijmegen doen. N.E.C. is namelijk de tegenstander op de zondagmiddag, maar dat is niet de enige wedstrijd die om half drie wordt afgetrapt. Ook Sparta Rotterdam tegen FC Groningen begint om half drie en zal een kanaal verder, op ESPN 2, te vinden zijn. De zondag wordt afgesloten met de wedstrijd tussen FC Twente en Willem II.




Een greep uit de leukste uitzendingen van 17 oktober in het buitenland hieronder:

14.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: Everton – West Ham United, 17.00 uur op Ziggo Sport: Newcastle United – Tottenham Hotspur, 20.40 uur op Ziggo Sport Voetbal: Juventus – AS Roma

Wie het weekend liever afsluit in het buitenland maakt daarmee ook zeker geen slechte keuze. Op de Engelse velden zijn namelijk twee toffe wedstrijden te vinden waarmee je de middag makkelijk doorkomt. Zo staan Everton en West Ham United klaar om af te trappen om 15.00 uur. Bij winst van de uitploeg kan West Ham maar zo op gelijke hoogte komen met tegenstander Everton.



Anderzijds wordt er ook gestreden tussen Newcastle United en Tottenham Hotspur. Dat klinkt niet als een bijzondere pot, maar gezien de Newcastle United nieuwe inkomstenbronnen heeft gevonden, zal het alleen maar interessanter worden om te zien hoe de club het doet. Momenteel gaat het alleen nog niet zo best, want de club staat 19e in de competitie.



Het weekend wordt afgesloten met een wedstrijd in Italië, want Juventus verwacht een mooie tegenstander. AS Roma komt op bezoek om De Oude Dame over de knie te leggen. Als de bezoekers dit lukt, wordt het gat met Juventus daarmee vergroot naar maar liefst zeven punten.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie