‘Megaoperatie bij Vitesse na transferdrama’

Foto: ‘Megaoperatie bij Vitesse na transferdrama’

Ook bij Vitesse heeft de coronacrisis er flink ingehakt. En dan vooral doordat andere clubs amper transfers wilden realiseren om te bezuinigen; de verkoop van spelers was altijd de belangrijkste inkomstenbron bij Vitesse, maar ‘die is nu volledig opgedroogd’, weet De Gelderlander. Het resulteert in rode cijfers van zo’n 5,7 miljoen euro in de GelreDome.

“Technisch directeur Johannes Spors heeft op Papendal, het fraaie onderkomen van Vitesse, een stapel dossiers liggen. De Duitser staat voor een mega-operatie bij de Arnhemse club. Hij moet een nieuwe selectie formeren, voor volgend seizoen. Daarbij dient er transfergeld binnen te rollen. Dat is essentieel voor de financiële huishouding van de eredivisionist”, concludeert de krant daarom. De laatste jaren zorgden lucratieve verkopen van bijvoorbeeld Vyacheslav Karavaev (Zenit Sint-Petersburg), Thulani Serero (Abu Dhabi) en Navarone Foor (Verenigde Arabische Emiraten) altijd voor zwarte cijfers, nu is dat wel anders.

Het dagblad noemt het daarom een ‘dramajaar voor VItesse op de transfermarkt’. “Spors kan een zak met geld goed gebruiken. Bij Vitesse lopen de contracten van Riechedly Bazoer, Matus Bero, Oussama Darfalou, Eli Dasa, Danilho Doekhi en Oussama Tannane af. Gaat Tannane zeker weg uit Arnhem, voor de overige vijf profs is er voorlopig geen enkele reden een nieuwe verbintenis te tekenen. Een transfervrij vertrek is, ook in verband met tekengeld, veel aantrekkelijker. Bij Vitesse dreigt zo een uittocht van sterkhouders en dan zijn investeringen in kwaliteit noodzakelijk. En dat maakt financiële slagkracht weer van levensbelang. Op de koopjesmarkt is vergelijkbare kwaliteit in spelersmateriaal, een geval van puur geluk daargelaten, niet te vinden”, aldus De Gelderlander tot slot.

Gaat VItesse in de top vijf eindigen dit seizoen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
122+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie