Kanker gediagnosticeerd bij Bournemouth-speler (24)

Foto: Kanker gediagnosticeerd bij Bournemouth-speler (24)

Een schokkend bericht vanuit Engeland vandaag, waar Bournemouth-speler David Brooks (24) naar buiten heeft gebracht dat er kanker bij hem vastgesteld is.

De tumor zit in het tweede stadium. Het betreft de Ziekte van Hodgkin, een kanker die begint in het lymfestelsel. Hierom meldde hij zich reeds af voor de interlandperiode met Wales. “Dit is een heel moeilijk bericht om te schrijven”, opent Brooks. “Hoewel dit als een schok komt voor mijzelf en mijn naasten, is de prognose positief. Ik ben ervan overtuigd dat ik volledig herstel en zo snel mogelijk weer op het veld sta. Ik wil mijn waardering uitspreken voor de professionaliteit, de warmte en het begrip van de artsen, verplegers, consultants en alle zorgmedewerkers die mij hebben behandeld.”

“Ik wil ook iedereen binnen de voetbalbond van Wales bedanken. Als de medische staf van Wales niet zo snel had gehandeld, hadden we de ziekte misschien niet ontdekt. Ik wil ook Bournemouth bedanken voor alle steun in de afgelopen week. Hoewel ik snap dat er media-aandacht zal komen, verzoek ik om mijn privacy te respecteren in de komende maanden. Ik zal updates delen wanneer ik kan. Tot dat moment wil ik iedereen bedanken voor de steunbetuigingen. Het betekent heel veel voor me en dat zal de komende maanden zo blijven. Ik zie ernaar uit om jullie allemaal weer te zien en de sport te beoefenen waar ik van houd.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie