‘Bayern-basisspeler moet in Spanje de gevangenis in’

Foto: ‘Bayern-basisspeler moet in Spanje de gevangenis in’

Afgelopen zondag vierde hij nog feest vanwege het winnen van de Nations League met Frankrijk, maar deze week zou er wel eens een nachtmerrie werkelijkheid kunnen gaan worden voor Lucas Hernandez.

De verdediger van Bayern München heeft namelijk volgens AS een brief van de autoriteiten ontvangen die hem sommeert om naar Spanje af te reizen zodat hij daar een openstaande gevangenisstraf uit kan zitten. Die kreeg Hernandez van de rechter vanwege het niet naleven van een contactverbod. Hernandez zou zelf mogen kiezen in welke gevangenis hij de straf wil uitzitten. Hij wordt dan wel op 19 oktober present verwacht en moet binnen tien dagen achter de tralies.

Het Algemeen Dagblad schrijft er over: “In 2017 werd Lucas Hernández opgepakt door de Spaanse politie voor het mishandelen van zijn vriendin. In een gevecht in hun auto zou, volgens de Spaanse krant Marca, Lucas zijn vriendin Amelia verwond hebben aan haar kaak, lip en rug, nadat zij hem met haar sleutels in zijn gezicht had gekrast. Er werd zeven maanden cel geëist tegen de Franse verdediger en zes maanden tegen zijn vriendin. Uiteindelijk werd het stel, dat wel graag samen wilde blijven, veroordeeld tot een taakstraf en zouden ze zes maanden niet binnen 500 meter van elkaar mogen komen.”

De krant besluit: “Zo leek de gevangenisstraf ontweken. Maar vijf maanden later werd het stel opnieuw gearresteerd op het vliegveld in Madrid. Ze waren inmiddels getrouwd en kwamen samen terug van huwelijksreis in de Bahama’s, waarvan ze via social media veel foto’s deelden. Lucas eindigde een paar uur in de cel en de aanklager eiste een jaar gevangenisstraf. De zaak werd al vaker uitgesteld. Vandaag heeft de Spaanse rechtbank alsnog besloten dat Hernández zich bij de rechtbank in Madrid moet melden. Tegen het verzoek is reeds een beroep ingediend.”

Afbeelding

Denk jij dat Hernandez echt in de bak gaat belanden?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
538+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie