Ten Hag geeft transferadvies aan ‘exceptionele speler’

Foto: Ten Hag geeft transferadvies aan ‘exceptionele speler’

Ajax-trainer Erik ten Hag laat zich vandaag in een interview met de Duitse krant BILD uit over de toekomst van Borussia Dortmund-ster Erling Haaland. Volgens de coach doet de jonge spits er goed aan om nog een jaartje in het Signal Iduna Park te blijven.

“De stap naar een topclub is nooit eenvoudig, zeker niet voor jonge spelers”, steekt Ten Hag van wal. “Bij je eigen club ben je bekend met de structuur, de filosofie en kun je je volledig richten op je prestaties. Bij een transfer moet je wennen aan een nieuwe omgeving, groeit de druk en krijg je te maken met kritiek. Dit kan invloed hebben op je spel.” Hij wijst naar Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, die in de zomer van 2019 voor megabedragen van Ajax naar respectievelijk de Primera División en de Serie A vertrokken: “Desondanks zijn De Jong en De Ligt vaste basisspelers en hebben zij al prijzen gewonnen met Barcelona en Juventus.”

Ten Hag ziet Haaland wel slagen bij een absolute grootmacht: “Hij is een exceptionele speler. Haaland kan overal succesvol zijn. Zoals ik hem zie, vertrouw ik erop dat hij de volgende stap kan zetten. Hij is extreem ontwikkeld voor zijn leeftijd.” In de aankomende zomer is de Noor, conform een clausule in zijn contract, op te pikken voor ‘slechts’ 75 miljoen euro: “Maar waarom zou Haaland niet nog een jaar bij Dortmund blijven? Hij weet zelf het beste hoe hij zich ontwikkelt. En daar speelt de club een grote rol in.”

Aankomende dinsdag speelt Ajax in de Champions League tegen Dortmund en het is natuurlijk de vraag of de verdedigers van de Amsterdammers de Golden Boy het scoren kunnen beletten: “Dat is extreem moeilijk, want hij heeft meerdere kwaliteiten. Hij creëert niet alleen gevaar in het strafschopgebied. Met zijn kracht en snelheid, is Haaland een uitzondering. Hij kan een wedstrijd in zijn eentje beslissen. Een geweldige spits en keeper kunnen een heel team naar een hoger niveau brengen. Kijk naar Bayern München, waar Manuel Neuer en Robert Lewandowski uitzonderlijk zijn.”

Goed advies?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
305+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:29
2+
‘Hakim Ziyech-nieuws voor Ajax’
17:12
4+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
17:00
134+
‘Gigabedrag voor Dávid Hancko’
16:46
8+
Ancelotti: ‘Ik ben nog geen verdrietige fans tegengekomen’
16:26
16+
‘Ian Maatsen-transfer van 40 miljoen’
16:16
97+
‘Ajax-schandaal met eigen spelers’
16:00
102+
Grote Ajax-namen keren terug: “Zet een ambulance klaar”
15:55
54+
‘Ryan Gravenberch-drama in Liverpool’
15:41
15+
‘Summerville is de beste vleugelaanvaller in de Championship’
15:35
246+
‘Arne Slot-shock bij grootmacht’
15:23
0+
AZ-keepster Femke Liefting met ambulance afgevoerd
14:48
192+
‘Nederlandse opvolger Ten Hag bij Manchester United’
14:34
46+
‘Ajax 1 altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken’
14:21
34+
Kraaij hekelt ‘achterlijke, debiele actie’: “Hoe haal je dit in je hoofd?”
14:04
106+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
246+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
430+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
237+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
115+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
12:48
416+
‘Enorme dreun voor Feyenoord: sterkhouder mist finale’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie