Myron Boadu ‘maakt zich onmogelijk’ bij Jong Oranje

Foto: Myron Boadu ‘maakt zich onmogelijk’ bij Jong Oranje

Hoe je het ook wendt of keert: Myron Boadu heeft te maken met een fikse vormdip. Sinds zijn transfer van 17 miljoen euro van AZ naar AS Monaco heeft hij nog geen doelpunt gemaakt, en ook bij Jong Oranje is hij inmiddels verworden tot een wisselspeler.

De beloften van het Nederlands elftal speelden gisteren een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Wales en wonnen met eclatante cijfers (5-0). Boadu bleef echter negentig minuten lang op de bank zitten en voorafgaand aan het duel vertelde bondscoach Erwin van de Looi aan ESPN: “Je moet gewoon energie leveren, wij vinden dat dat niet genoeg is gebeurd. We hebben open en eerlijk gekeken naar wat hij heeft gebracht. We weten dat Myron in een moeilijke situatie zit, hij speelt niet overdreven veel bij zijn club en heeft het bij ons ook best lastig. Dan wil je een speler graag vertrouwen geven en ‘m opstellen, met ‘m aan de slag gaan. Het zou mooi zijn als dat kan.”

“Maar wat een speler altijd moet doen – en wat je ook mag verwachten – is ervoor gáán en laten zien dat hij graag beter wil worden en zich wil terugknokken naar een bepaald niveau”, voegde de keuzeheer daaraan toe. Van de Looi vindt dat Boadu te weinig heeft laten zien op het trainingsveld: “Daarom kiezen wij voor Daishawn Redan, een jongen die wél heel veel energie heeft. Van iedereen mag je toch in ieder geval verwachten dat hij een bepaalde wedstrijdinstelling, energie en drive brengt. Het gaat niet om het feit dat iemand niet in vorm is, of een kans mist. Je kan heel makkelijk zeggen dat je ervoor gaat, maar het gaat erom wat je elke dag op de trainingen laat zien, en in wedstrijden. Dat moet je altijd eerlijk langs de meetlat leggen.”

De trainer ging verder: “Ik weet wel dat hij een bepaalde status heeft, en begrijp ook dat dit dus vragen oproept. Maar ik denk dat dit op dit moment de eerlijke keuze is. Het is trouwens niet bedoeld als signaal, dit is een keuze omdat we graag die wedstrijd willen winnen, maar Myron moet het wel opvatten als signaal. Ik denk dat hij hier wat mee moet.”

Komt dit nog wel goed?

  • Ik denk het wel, hoor
  • Ik denk het niet!
344+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie