Van Gaal kondigt ‘Oranje-aardverschuiving’ aan

Foto: Van Gaal kondigt ‘Oranje-aardverschuiving’ aan

Bondscoach Louis van Gaal heeft het 4-3-3-systeem (of zoals hij zelf zegt: het 1-4-3-3-systeem) geherintroduceerd bij het Nederlands elftal en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Toch kondigt de keuzeheer wat dit betreft een ‘aardverschuiving’ aan.

Na de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Oranje en Gibraltar in De Kuip (6-0) meldde hij namelijk op zijn persconferentie: “We hopen dat we ons kwalificeren, want dat maakt het ons gemakkelijker en dan kan ik ook van systeem veranderen. Ik vind nog steeds dat deze selectie gemaakt is om 5-2-3 of 5-3-2 te spelen. De kwaliteit van de spelersgroep is ook niet zo dat je het niet zou kunnen. Heel veel spelers spelen al in dat systeem.”

“Ik hoef ze niet meer te overtuigen, want ze vertrouwen op mij”, vervolgde de zeventigjarige oefenmeester. “Ze hebben ook niet nadrukkelijk gezegd dat ze 1-4-3-3 wilde spelen, maar hun voorkeur lag daar. Het is niet zo dat zij gekant zijn tegen 5-3-2 of 5-2-3, dat ligt eraan hoe we met de buitenspelers komen te zitten.”

Toch wordt er ook weer niet definitief afscheid genomen van 4-3-3: “We hebben op het WK in Brazilië ook in het andere systeem gespeeld. Als het niet lukte, gingen we over op 1-4-3-3. Dat is makkelijker, omdat ze het gewend zijn om dat te spelen. Voor de tegenstander is het moeilijk om iedere keer tegen een ander systeem te moeten spelen. Dan moet die coach het in de laatste twintig minuten rechtbreien en dat is niet zo makkelijk.”

Afscheid van 4-3-3?

  • Nee!
  • Ja…
677+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie