TRANSFERUURTJE: Feyenoord-stunt, droom Gakpo komt uit

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord-stunt, droom Gakpo komt uit

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

In de afgelopen zomer was Feyenoord dicht bij een stunt: Amad Diallo zou op huurbasis overgenomen gaan worden van Manchester United. Een blessure gooide roet in het eten, maar in de aankomende winterstop krijgen de Rotterdammers een herkansing. Feyenoord Transfermarkt wist gisteren te melden dat technisch directeur Frank Arnesen de negentienjarige Ivoriaan nog altijd maar wát graag in wil lijven, en de fansite MUFC Latest verwacht wat dit betreft weinig moeilijkheden. Een paar maanden geleden lag er immers al een akkoord op tafel tussen United en de traditionele Eredivisie-topclub, waardoor de betrokken partijen er vermoedelijk snel uit zullen zijn. Het desbetreffende medium meldt wél dat de Red Devils garanties willen hebben op het gebied van speeltijd. United betaalde in de maand januari van het huidige kalenderjaar ongeveer 25 miljoen euro aan het Italiaanse Atalanta Bergamo voor Diallo (een bedrag dat door middel van bonussen verder op kan lopen tot liefst 35 miljoen euro), en het is natuurlijk niet de bedoeling dat hij op de bank terechtkomt in De Kuip.

Real Madrid gaat in 2022 mogelijk weer eens shoppen in de Nederlandse Eredivisie. De Spaanse grootmacht heeft volgens Fichajes interesse voor PSV-aanvaller Cody Gakpo. Gakpo is bezig aan een uitstekende ontwikkeling. De aanvaller geldt als een revelatie in het PSV-shirt en ook bij het Nederlands elftal heeft hij relatief snel een basisplaats afgedwongen. Door een hoofdblessure ontbreekt hij maandagavond tegen Gibraltar, maar desalniettemin staat hij er goed op. Real Madrid zou in Gakpo een grote belofte zien voor de toekomst. Het Spaanse medium verwacht dat Gakpo op dit moment maximaal zo’n dertig miljoen euro waard is, maar denkt dat PSV een poging gaat ondernemen om er nog meer uit te halen. De Spaanse topclub heeft nog geen bod in voorbereiding. Gakpo zal dit seizoen moeten bewijzen dat hij Bernabéu-waardig is. Eerder werd Bayern München al genoemd als geïnteresseerde club.


Buitenland:

Real Madrid heeft met Karim Benzema een goalgetter in huis, maar de Fransman viert in december al zijn 34ste verjaardag. Om die reden werkt de club aan een oplossing door Borussia Dortmund-spits Erling Braut Haaland aan te trekken. Defensa Central schrijft dat de Spaanse grootmacht deze transfer niet zomaar kan afronden. Naar verluidt is Haaland dankzij een clausule weliswaar relatief goedkoop op te halen, maar daar komt wel een megasalaris bovenop. Om die reden moet Real Madrid andere spelers laten gaan. Al in januari zou Real de schoonmaak willen opstarten. Spelers als Isco, Marco Asensio, Luka Jovic en Eden Hazard zouden allemaal de dupe kunnen worden van de gedroomde komst van Haaland.

Rio Ferdinand voorspelde deze zomer het voetbalpensioen van Gareth Bale, maar mogelijk maakt de Welshman toch nog één transfer. Marca linkt de Real Madrid-aanvaller aan Newcastle United. De Magpies zijn deze week officieel overgenomen door een Saoedisch consortium. De kans is groot dat Newcastle United spoedig een andere manager presenteert en in januari ambitieuze aankopen gaat doen. Volgens de Spaanse sportkrant lonkt de komende weken al een bod op Bale. De Welshman is bezig aan zijn laatste contractjaar bij Real Madrid. De kans is groot dat Bale geen nieuw aanbod krijgt in Madrid, waardoor de clubleiding deze winter nog kan cashen. Newcastle United lijkt in staat om aan de financiële eisen te voldoen.

Gaat Diallo naar Feyenoord?

  • Dat denk ik wel
  • Ik denk het niet
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:16
31+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
89+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
171+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
65+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
58+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
47+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
123+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
24+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
14+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
279+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
42+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
49+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
945+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
222+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
98+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
143+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
09:56
50+
NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller
09:48
879+
‘Berghuis-transfer voor fooi’
09:41
34+
Jong PSV-trainer kondigt vertrek aan: “Tijd voor een volgende stap”
09:25
7267+
‘Van der Gijp op non-actief bij Vandaag Inside’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie