Ronald de Boer komt met ‘inside info’ over Onana

Foto: Ronald de Boer komt met ‘inside info’ over Onana

Een tijdlang mocht André Onana zijn gezicht niet laten zien op het trainingsveld van Ajax wegens een dopingschorsing, maar inmiddels doet de Kameroener mee bij Jong Ajax op De Toekomst. Volgens Ronald de Boer is hij echter nog géén optie voor coach Erik ten Hag.

In het voetbalpraatprogramma Rondo onthult de oud-voetballer: “Ik sprak John Heitinga en die vertelde dat Onana vast bij Jong Ajax traint. John vertelde dat hij ongelofelijk fit is en zich als een voorbeeld gedraagt, door bijvoorbeeld de ballenzak te dragen. Hij voelt zich nergens te beroerd voor, hij heeft een hele positieve uitstraling. Maar ik heb begrepen dat de deur naar het eerste voorlopig dicht is. Het is voorlopig niet de bedoeling dat Ajax hem gaat gebruiken. Maar dat kan zomaar veranderen.”

“Stel dat Ajax op 3 november (tegen Borussia Dortmund, red.) punten verspeelt, gaat dat de kop opsteken”, voorspelt De Boer. “Stel dat hij je wel naar de volgende ronde loodst, kun je zeggen dat het zoveel miljoen waard is. Het is lastig. Aan de andere kant kun je zeggen dat hij Ajax zo behandeld heeft dat ze daar niet voor staan.”

Marco van Basten vindt dat Ajax ‘zichzelf niet in de voet moet schieten’: “Als hij straks weg wil, had je hem in de afgelopen tijd niet hoeven doorbetalen. Het is zijn schuld geweest dat hij niet mocht spelen. Laat hem nu maar spelen, want je betaalt hem gewoon!”

Moet Ten Hag hem gebruiken?

  • Ja
  • Nee
1271+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie