Verheydt laat protesterende ADO-fans juichen

ADO Den Haag blijft ondanks de zorgelijke ontwikkelingen onverstoorbaar in de Keuken Kampioen Divisie. De winnaar van de eerste periodetitel boekte een 3-2 overwinning op FC Den Bosch.

ADO moest dit seizoen al zes punten inleveren en dreigt door de financiële wanorde nogmaals drie punten kwijt te raken. Fans van de Haagse club besloten de pijlen echter te richten op de KNVB door een spandoek uit te rollen met de tekst ‘KNVB Maffia’. Ook werd vuurwerk op het veld gegooid, waardoor scheidsrechter Robin Hensgens de wedstrijd kortstondig stil besloot te leggen.

Het ADO-publiek mocht na 21 minuten juichen. Thomas Verheydt werkte de 1-0 binnen, al werkte Sem Steijn de bal voor de zekerheid binnen. Meteen aan de andere kant had FC Den Bosch de pech dat Soufyan Ahannach de lat boven doelman Luuk Koopmans teisterde. Het bleek uitstel van executie: Roy Kuijpers zorgde in de 35ste minuut alsnog voor de gelijkmaker in het Cars Jeans Stadion.

In de tweede helft nam ADO opnieuw de leiding in eigen huis. Na goed voorbereidend werk van Amar Catic lukte het Verheydt opnieuw om doel te treffen. Diezelfde ADO-spits nam ook de derde treffer voor zijn rekening door een strafschop te verzilveren. Jorn van Hedel kreeg zijn tweede gele kaart voor zijn overtreding. Ahannach scoorde nog wel tegen.

Scoreverloop: 1-0 (21′) Thomas Verheydt, 1-1 (35′) Roy Kuijpers, 2-1 (55′) Thomas Verheydt, 3-1 (84′) Thomas Verheydt (strafschop), 3-2 (90′) Soufyan Ahannach