Geen centje pijn voor zowel Engeland als Denemarken

Foto: Geen centje pijn voor zowel Engeland als Denemarken

Het Nederlands elftal speelde gisteren tegen Letland en won met 0-1 in Riga, maar ook op zaterdagavond werden er de nodige WK-kwalificatieduels gespeeld. Er waren geen grote verrassingen: landen als Engeland en Denemarken wonnen vrij gemakkelijk.

Andorra-Engeland


Het was niet alsof de Engelsen over ‘kleinduimpje’ Andorra heen walsten, maar dat hoefde ook helemaal niet. Ben Chilwell zette The Three Lions na iets langer dan een kwartiertje spelen op voorsprong met zijn eerste treffer in het shirt van het nationale team en nog voor rust zorgde Arsenal-talent Bukayo Saka eigenlijk al voor de beslissing met de 0-2. Het verzet van de Andorrezen was gebroken en na de pauze kwamen ook Tammy Abraham, James Ward-Prowse (uit de rebound na een penalty, die hij zelf miste) en Jack Grealish nog tot scoren.

Scoreverloop: 0-1 (17′) B. Chilwell, 0-2 (40′) B. Saka, 0-3 (59′) T. Abraham, 0-4 (79′) J. Ward-Prowse, 0-5 (86′) J. Grealish

Moldavië-Denemarken

Ook Denemarken, toch wel dé verrassing van het afgelopen Europees kampioenschap, beleefde een gemakkelijke avond. Moldavië bleek geen partij voor de Scandinaviërs, die vooral in de eerste helft een vlammende indruk maakten. Na het openingsdoelpunt van Andreas Skov Olsen in de 23e minuut van de partij ging het namelijk snel. Simon Kjaer scoorde vanaf elf meter, Christian Nörgaard maakte de 0-3 en de onvermoeibare back Joakim Maehle bepaalde de ruststand op 0-4. Daarna vonden de Denen het ook wel mooi geweest, want in de tweede helft werd de score niet verder uitgebouwd.

Scoreverloop: 0-1 (23′) A.S. Olsen, 0-2 (34′) S. Kjaer, 0-3 (39′) C. Nörgaard, 0-4 (44′) J. Maehle

Logische uitslagen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
50+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie