Thomas Müller goudhaantje Duitsland: “Kleine vreugde-explosie”

Foto: Thomas Müller goudhaantje Duitsland: “Kleine vreugde-explosie”

Duitsland had het gisteravond maar wat moeilijk in zijn WK-kwalificatieduel met Roemenië, en pas in extremis trok Die Mannschaft de drie punten over de streep. Vlak voor het laatste fluitsignaal maakte invaller Thomas Müller de winnende 2-1.

Al vroeg in de wedstrijd maakte Ianis Hagi de 0-1 en pas na de pauze kwamen onze oosterburen op gelijke hoogte. “Nee, het was geen prettig gevoel om met een achterstand de rust in te gaan, maar we hadden echt het gevoel dat we meer verdienden op basis van hoe we speelden”, vertelt Müller aan RTL. “We bleven ook na de achterstand rustig, wisten hoe we moesten spelen en uiteindelijk hebben we ons goed teruggeknokt met twee belangrijke doelpunten. Na de 2-1 was er een kleine vreugde-explosie in het stadion. Fantastisch dat de verbinding met de supporters in het stadion weer terug is.”

Bondscoach Hansi Flick vult aan: “Ik ben uiteindelijk heel blij met de overwinning. We hebben karakter en kracht getoond na de achterstand. Zo’n tegengoal is ook goed voor de ontwikkeling van het team. In de zin van: dingen gaan niet altijd zoals verwacht. We moesten vechten en het publiek ging mee in die strijd.”

Ook Joshua Kimmich dankt de 25.000 toeschouwers in Hamburg: “We hebben met veel inzet en passie gespeeld en iedereen in het stadion heeft gevoeld hoe belangrijk het was om deze wedstrijd te winnen. Uiteindelijk hebben we onszelf beloond. De ontlading was enorm, ook op de tribunes.”

Verwacht jij wat van Duitsland op het WK?

  • Ik wel
  • Ik niet
52+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie