Overname Newcastle United bijna rond: geen wedstrijden meer op piratenzender

Foto: Overname Newcastle United bijna rond: geen wedstrijden meer op piratenzender

De Premier League is bijna een nieuwe buitenlandse eigenaar rijker. De omstreden overname van Newcastle United door een investeringsfonds uit Saoedi-Arabië is bijna rond. De deal was nog hangende door een dispuut met beIN Sports, maar dat lijkt nu zo goed als zeker opgelost. Met een jaar vertraging lijkt de club zo eindelijk op weg naar vers kapitaal. 

Voetbal International bericht dat de grootste hindernis van de baan is. De Premier League-wedstrijden werden in Saoedi-Arabië tot voor kort illegaal uitgezonden door een piratenzender. 

Er was een verbod op beIN Sports, dat de uitzendrechten in handen heeft, maar dat verbod wordt nu opgeheven. Een investeringsfonds uit de oliestaat dat naar verluidt over een vermogen van 367 miljard euro beschikt, wil al sinds vorig jaar het aandelenpakket van Mike Ashley overnemen, maar de deal die met grote trom werd aangekondigd, ging niet door. 

Nu lijkt de overname alsnog door te gaan, omdat de belangrijkste geschillen van de baan zijn. Al maakt de BBC zich sterk dat er nog meer issues zijn. Verschillende Britse instanties maken zich zorgen over de mensenrechtensituatie in Saoedi-Arabië. En de FA, de nationale voetbalbond, wil graag duidelijkheid over wie de baas wordt bij de club uit Newcastle. Het belangrijkste euvel lijkt met het akkoord met beIN Sports van de baan, verwacht wordt dat de snel officieel wordt beklonken.

Kan Newcastle straks de top aanvallen in de Premier League?

  • Ja
  • Nee
171+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie