Spanje beëindigt reeks Italië en haalt Nations League-finale

Foto: Spanje beëindigt reeks Italië en haalt Nations League-finale

Spanje heeft zich geplaatst voor de finale van de Nations League. In Milaan trakteerden de bezoekers Italië op de eerste nederlaag in 38 interlands. Ferran Torres speelde een positieve hoofdrol, terwijl de Italiaanse spotlights vooral op Gianluigi Donnarumma en Leonardo Bonucci stonden. 

Vanavond stond de eerste van de twee halve finales van de Nations League op het programma. Europees Kampioen Italië ontving Spanje in San Siro. Een Italiaan zou er echter het minst vriendelijk bejegend worden. Gianluigi Donnarumma verruilde afgelopen zomer AC Milan voor Paris Saint-Germain en daar zijn de Milanezen niet bepaald gelukkig mee. Bij zijn terugkeer in de stad werd hij continu uitgefloten. Luis Enrique verraste bij Spanje door de net 17-jarige Gavi op te stellen. Daarmee werd hij de jongste Spaans international ooit. Een spelbeeld dat we vooral uit het verleden kenden, kwam tot werkelijkheid uit. Spanje met veel balbezit, tegen de afwachtende Azzurri.  

De bezoekers kwamen terecht op voorsprong naar zeventien minuten. Na een fraaie aanval zette Mikel Oyarzabal voor vanaf de linkerkant en valse spits Ferran Torres volleerde knap raak. Vanuit het niets kregen de Italianen mogelijkheden op de gelijkmaker. Eerst redde Unai Simon nog op de inzet in de korte hoek van Federico Bernardeschi, daarna stond Lorenzo Insigne helemaal vrij voor de vijandelijke goal, maar schoot nog ruim naast. Het ging van kwaad tot erger voor Italië: Leonardo Bonucci kreeg na een half uur zijn eerste gele kaart en kreeg ruim tien minuten later zijn tweede. Bij een luchtduel kwam hij onbesuisd in met zijn elleboog. Net voor rust lekker Torres het duel al te beslissen. Weer was het Oyarzabal die inbracht vanaf links, dit keer tegendraads ingekopt door de speler van Manchester City: 0-2.

Spanje kon met een man meer domineren in het tweede bedrijf en sneed bij tijd en wijle door de defensie van de tegenstander. Naast Gavi werd er met Yeremi Pino nog een debutant het veld ingestuurd. De Spanjaarden hadden nagelaten de score verder op te voeren, waarna Italië in de 83e minuut nog gevaarlijk kon counteren. Federico Chiesa brak door en stelde Lorenzo Pellegrino in staat vermoedelijk zijn makkelijke goal ooit binnen te tikken. Een bloedstollende slotfase zou het echter niet meer worden. De Spanjaarden bleven op balbezit spelen en kregen nog een aantal kansen op de 1-3.

Die kwam er niet, maar daar maalde de ploeg van Luis Enrique niet om. Zij staan in de finale en nemen het daarin zondag op tegen België of Frankrijk. Dat duel staat donderdag op de planning.

Scoreverloop: (17′) Ferran Torres 0-1 (45+2′) Ferran Torres 0-2 (83′) Pellegrini 1-2

Gaat Spanje de titel pakken?

  • Ja
  • Nee
158+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:42
39+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
29+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
127+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
5+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
185+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
111+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
29+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
17:37
23+
Kind van de club verlengt bij Feyenoord tot 2025
17:30
132+
‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’
17:10
85+
Slot nu al geconfronteerd met opdringerige Engelse journalisten
17:00
102+
Liverpool IDEAAL voor Geertruida | Stalen Snor #55
16:50
70+
KNVB komt met update over geblesseerde Frenkie de Jong
16:30
23+
Akkoord op komst: EK-deelnemers mogen 26 spelers meenemen
16:10
193+
‘Van Praag redt eigen hachje met terugkeer Kroes’
15:51
2085+
‘Transferverrassing Berghuis en Bergwijn’
15:26
508+
Ajax verrast met Alex Kroes-wending
15:24
222+
‘Eredivisie-transfer Osame Sahraoui’
15:16
1976+
‘Hakim Ziyech terug naar Eredivisie’
15:00
587+
‘Buitenlander opvolger Slot bij Feyenoord’
14:47
913+
Vuurwerk bij Ajax: bom ontploft
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie