Feyenoord mist op cruciale momenten de scherpte

Afgelopen zondag speelde Feyenoord een beladen wedstrijd in de GeldreDome op bezoek bij Vitesse. De Rotterdammers verloren met 2-1, maar dat vertelt niet het hele verhaal. Een kwart van de competitie zit er op en Voetbal International maakt de tussenbalans op.

Na tien minuten had Arne Slot zijn emoties weer onder controle na de zware vechtwedstrijd tegen Vitesse. Hij concludeerde dat zijn ploeg te weinig zichzelf was geweest en op cruciale momenten de scherpte niet had. Per linie in het veld viel wel wat op, om met de defensie te beginnen.

Feyenoord vertrouwt normaal juist op haar defensieve linie, maar die gaf zondag niet thuis. Fouten van Geertruida en Senesi resulteerde in de nederlaag. Feyenoord had acht wedstrijden tot nu toe nog geen goal tegen gekregen, maar in de GeldreDome kreeg de ploeg van Arne Slot dit niet voor elkaar. Persoonlijke fouten lijken vaak aan de basis te staan van een nederlaag bij Feyenoord, aldus Voetbal International.

Op het middenveld was er één man bijzonder gefrustreerd na afloop van de wedstrijd. Guus Til had het gevoel alsof hij maar één helft had gespeeld. Met zijn goal voor rust was hij erg belangrijk, maar in de tweede helft was hij onzichtbaar, samen met de rest van het middenveld van de Rotterdammers. Toch is het middenveld wel duidelijk gevormd bij de club. Met Jens Toornstra, Orkun Kökcü en Guus Til staan er drie betrouwbare voetballers en heeft Slot de Noorse international Fredrik Aursnes nog achter de hand.

In de aanval is Feyenoord te afhankelijk van Sinisterra, de man van de meeste kansen. Linssen voldoet als spits, maar had het bijzonder lastig tegen zijn oude ploeg Vitesse. Het probleem van Slot is dat hij geen alternatieven heeft voor Alireza Jahanbakhsh die al weken uit vorm is, aldus VI. Feyenoord-fans kregen een eerste blik van Reiss Nelson te zien. De gehuurde vleugelaanvaller van Arsenal liep warm, maar viel niet in. Hij is nog niet fit genoeg. En natuurlijk niet te vergeten Cyriel Dessers. Als invaller-spits heeft hij al gescoord tegen PSV en NEC en kan zo fungeren als pinchhitter.

Te concluderen valt dat Feyenoord het seizoen aardig goed is begonnen. In de Eredivisie heeft de ploeg een achterstand van vier punten op koploper Ajax en drie punten op PSV, met nog een inhaalwedstrijd tegoed tegen Heracles Almelo.