‘ADO raakt weer drie punten kwijt, licentie in gevaar’

Foto: ‘ADO raakt weer drie punten kwijt, licentie in gevaar’

ADO Den Haag veroverde afgelopen vrijdag de eerste periodetitel middels een 2-6 overwinning bij MVV Maastricht. In de reguliere stand is de club echter zes punten kwijtgeraakt en de volgende sanctie lijkt aanstaande.

Omroep West bericht: “Voor ADO Den Haag is de volgende strafmaatregel al in aantocht. De nieuwe termijn om alsnog een kloppende begroting in te dienen, verloopt volgende week maandag. Als het dan opnieuw niet lukt om aan de voorwaarden van de licentiecommissie van de KNVB te voldoen, dreigt de club voor de derde keer drie competitiepunten in mindering te krijgen.”

“ADO-woordvoerder Ronald Florisson heeft dit maandagochtend bevestigd. De nieuwe puntenaftrek zal aan het eind van het seizoen worden doorgevoerd”, zo weet het regionale medium. “Donderdag werd al bekend dat de club aan het eind van het voetbalseizoen definitief zes punten kwijtraakt. De maatregelen zijn het gevolg van de enorme schuldenlast en andere grote financiële problemen waarmee ADO worstelt.”

ADO móét over een kapitaal van vijf miljoen euro beschikken om de proflicentie te behouden. Al maanden lukt het niet om aan deze eis van de licentiecommissie te voldoen. “Het laat onverlet dat het einde van ADO als betaald voetbalorganisatie razendsnel dichterbij komt: op 1 november moeten alle financiële problemen zijn opgelost. Dit is een onverbiddelijke deadline. Als ADO deze opnieuw niet haalt, kan het definitief haar licentie kwijtraken.”

ADO kan alleen aan deze eis voldoen door middel van een overname.

Gaat ADO deze crisis overleven?

  • Ja
  • Nee
363+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie