‘Ajax ziet transfermiljoenen verdampen’

Foto: ‘Ajax ziet transfermiljoenen verdampen’

Ajax heeft dit seizoen meermaals indruk gemaakt, maar ondertussen daalt de transferwaarde van een fors aantal spelers. Dat blijkt uit een update van Transfermarkt.nl.

Het medium noemt de afwaardering van Onana ‘het meest opvallende’. “De doelman van Ajax gold jarenlang als een van de meest waardevolle spelers in de competitie, maar keldert deze updateronde met maar liefst 13 miljoen euro, ruim een derde van zijn waarde. Dat is de grootste marktwaardedaling ooit in de Nederlandse competitie. De Kameroense international wordt daardoor nu nog maar op 17 miljoen euro geschat”, zo luidt de conclusie.

Jurriën Timber zag zijn transferwaarde stijgen, maar Dusan Tadic (16 miljoen) en Daley Blind (13,5 miljoen) leverden omwille van hun leeftijd enkele miljoenen in. “Ook Nicolas Tagliafico en David Neres kregen marktwaarden-technisch klappen te verwerken deze update. De Argentijn en Braziliaan zijn geen vaste basisspelers meer en worden daardoor naar beneden bijgesteld.”

Neres levert vijf miljoen euro en is ‘slechts’ 22 miljoen euro waard. “Het betekent voor de aanvaller de vierde afwaardering sinds januari 2020, toen Neres nog werd geschat op een waarde van 45 miljoen. Tagliafico levert 4 miljoen in en komt uit op een nieuwe waarde van 18 miljoen euro, evenveel als landgenoot Marcos Senesi van Feyenoord”, zo voegt Transfermarkt toe.

De nummers één en twee op de Eredivisie-ranglijst zijn overigens wel Ajacieden. Dat zijn Ryan Gravenberch (33 miljoen euro) en Sébastien Haller (27 miljoen euro).

Gaat dit voelbaar worden in de transfersommen?

  • Ja
  • Nee
469+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie