Markt voor sportweddenschappen per 1 oktober open

Foto: Markt voor sportweddenschappen per 1 oktober open

Het is per vrijdag 1 oktober voor enkele bedrijven legaal mogelijk om online kansspelen aan te bieden. Voorheen was dit niet toegestaan, maar de overheid heeft de online gokmarkt geopend. Zo’n 10 binnen- en buitenlandse bedrijven gaan zodoende de Nederlandse gokmarkt betreden. Later, in 2022, volgen er meer.

Het besluit om de markt voor sportweddenschappen te openen werd twee jaar geleden al genomen door de Nederlandse politiek. De markt wordt geopend voor legale aanbieders en dus wordt er gewerkt met vergunningen. Alleen vergunninghouders mogen per 1 oktober online kansspelen aanbieden aan het Nederlandse publiek. Om zo’n vergunning te krijgen, moeten bedrijven aan strenge eisen voldoen.


180 geïnteresseerde aanbieders

In totaal waren er circa 180 bedrijven met interesse om de Nederlandse gokmarkt te betreden. De Kansspelautoriteit heeft diverse aanvragen beoordeeld en is met een lijst van legale bedrijven gekomen. Voorzitter René Jansen van de overheidsinstelling verklaart bij BNR Nieuwsradio het grote verschil tussen bedrijven met interesse en partijen die daadwerkelijk de gokmarkt legaal mogen betreden. “Het is duur om vergunning aan te vragen en het is een kostbare investering om aan alle vereisten te voldoen die de wetgever stelt om een veilige spelomgeving te creëren.”


Regels

Onder die nieuwe regelgeving voor de markt voor sportweddenschappen valt onder andere de kansspelbelasting, maar ook het tegengaan van witwassen en het in de gaten houden van eventuele gokverslaving bij gebruikers. Spelers die gokken zijn verplicht om een account aan te maken, waarbij legitimatie eveneens genoodzaakt is. Zo kunnen bedrijven controleren of een gebruiker minder- of meerderjarig is, maar ook of een persoon in een speciaal register staat met betrekking tot gokverslaving.

Daarnaast moeten gokbedrijven aan strenge eisen tijdens goksessies voldoen. Zo kan een gebruiker in zijn account aangeven hoelang hij of zij wil spelen en hoeveel geld per sessie maximaal ingezet kan worden. Bij overschrijding moet de kansspelaanbieder de gebruiker hierop wijzen, bijvoorbeeld met een pop-up. Ook mogen er geen bonussen worden aangeboden tijdens een spel en moet winst altijd uitbetaald worden aan spelers.


Boetes

Met de opening van de kansspelenmarkt heeft de Kansspelautoriteit ook meteen aangekondigd dat de boetes voor het overtreden van regels zijn verhoogd. Zo kunnen illegale bedrijven met een omzet van maximaal vijftien miljoen euro een boete van 600 duizend euro krijgen. Deze boete lag voorheen nog op 150 duizend euro. Grotere, illegale bedrijven kunnen een boete van maximaal vier procent van de omzet krijgen.

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
69+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
34+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
24+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
11+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
238+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
95+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
157+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
63+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
85+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
455+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
196+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
291+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
819+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
168+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8619+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1960+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3282+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
596+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
973+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie