Ellende voor PEC Zwolle groeit door eigen goal

Hekkensluiter PEC Zwolle heeft zaterdagavond de zevende nederlaag in het nog prille Eredivisie-seizoen geleden. De formatie van Art Langeler, dat pas één punt pakte, ging met 0-1 onderuit tegen sc Heerenveen.

PEC Zwolle zorgde in de eerste helft regelmatig voor dreiging. Meermaals werd de Friese defensie getest, maar doelman Xavier Mous hield zijn doel schoon tegen de club waar hij vorig seizoen nog actief was. Aan de andere kant redde doelman Kostas Lamprou katachtig op een kopbal van Sven van Beek uit een hoekschop.

De nummer achttien van de Eredivisie mocht niet klagen over de arbitrage. Slobodan Tedic raakte Van Beek hard met een elleboog, maar een rode kaart bleef uit. Zodoende mochten beide clubs de theepauze in met een 0-0 stand en elf spelers aan weerszijden.

In de tweede helft kreeg Heerenveen wel de helpende hand toegereikt. Een voorzet van Milan van Ewijk werd door PEC-routinier Bram van Polen ongelukkig in eigen doel gewerkt. Ondanks mogelijkheden aan weerszijden bleef het ook bij dat ene doelpunt. Voor PEC nemen de zorgen in rap tempo toe.

Scoreverloop: 0-1 (63′) Bram van Polen (eigen doelpunt)