Vitesse krijgt te weinig met zure nederlaag tegen Rennes

Vitesse heeft om een zure manier verloren in eigen huis tegen Stade Rennes. De Arnhemmers begonnen goed en kwamen op voorsprong, maar kregen in de tweede helft de deksel op de neus. Een offensief leverde vervolgens niks meer op.

De voorbereiding voor Vitesse naar aanloop van dit duel verliep uiterst rumoerig. Dit had alles te maken met Oussame Tannane, die niet langer door Thomas Letsch in de selectie werd gehandhaafd. Daarnaast was ook de recente (thuis) vorm zorgelijk voor de Arnhemmers. Na een half uur zette Loïs Openda goed het lichaam erin en was weg aan de rechterkant, hij zette voor waar de mee opgekomen Maximilian Wittek de trekken overhaalde randje zestienmeter. Met een prachtige poeier via de onderkant van de lat trof hij het doel. Wat een treffer!

Het was een sterke eerste helft van de Eredivisionist, die de score echter niet kon uitbreiden. In het tweede bedrijf gingen de Fransen op jacht naar de gelijkmaker, waarbij Vitesse-doelman Markus Schubert in de fout ging. Hij haakte Loum Tchaouna, waarna Serhou Guirassy de penalty scoorde. De gastheren richtten zich op, maar onder meer Nikolai Frederiksen miste een mogelijkheid. De dure aankoop van Rennes die dichtbij een move naar Ajax was, Kamaldeen Sulemana, was als invaller binnen de lijnen gekomen. En hij kon zijn stempel drukken.

Hij stond aan het eind van een goede aanval en schoot beheerst binnen. De hoop op een resultaat nam vervolgens wel weer toe voor Vitesse, doordat Loïc Badé zijn tweede gele kaart kreeg. Een Arnhems offensief volgde, waarbij het meerdere malen dichtbij de gelijkmaker was. Onder meer een afstandsschot van Sondre Tronstad kon echter net over de lat worden getikt. Vitesse verdiende meer, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de 1-2 nederlaag.

Scoreverloop: (30′) Wittek 1-0 (54′) Guirassy 1-1 (70′) Sulemana 1-2