De mooiste doelpunten in de Eredivisie van september 2021

Foto: De mooiste doelpunten in de Eredivisie van september 2021

De mooiste doelpunten van de Eredivisie zijn weer in september weer terug met flink wat prachtige goals! De Nederlandse competitie dendert keihard door in de tweede speelmaand en dus konden voetbalfans genieten van de prachtige goals die ons om de oren vlogen. Om ervoor te zorgen dat je er geen mist, zetten we de mooiste doelpunten in de Eredivisie van september 2021 op een rijtje.



Voor deze beste Eredivisie doelpunten van september 2021 hebben we een mooie lijst opgesteld. Iedere Eredivisie wedstrijd die in september gespeeld werd telt mee. In totaal kiezen we een vijftal toffe goals, waarbij we ons richten op prachtige pegels, schitterend samenspel en bijzondere ballen. In willekeurige volgorde presenteren we hierbij de mooiste doelpunten in de Eredivisie van september 2021.



Robin Pröpper (FC Twente 1-0 FC Utrecht) – Speelronde 4



We trappen de week af met een fantastische goal van Robin Pröpper die zichzelf bekroonde als speler van de wedstrijd. In de blessuretijd was het de centrale verdediger van FC Twente die de bal bijzonder fraai binnen weet te krullen. De uithaal vanaf de rechterkant van het veld draait bijzonder mooi de verre hoek in.



Een flinke voorzet die lang onderweg is brengt de bal zo in de voeten van 
Pröpper die vervolgens nog een Utrecht-verdediger uitkapt. Net binnen het zestienmetergebied neemt hij vervolgens de bal op de slof en schiet hij raak. Met die prachtige goal bezorgt hij zijn club ook nog eens drie broodnodige punten en dat verdient uiteraard een plekje in deze lijst met beste Eredivisie doelpunten van september 2021.



Bekijk de goal hier terug!







Rai Vloet (Heracles Almelo 3-2 AZ) – Speelronde 5



Opvallend is dat niet alleen Robin Pröpper zichzelf tot volksheld kroonde in september. In speelronde 5 deed Rai Vloet namelijk hetzelfde door de winnende goal tegen AZ te maken. Bij Heracles Almelo is het Vloet die de vrije trappen mag nemen en dat is met een goede reden. Hij legt ze er namelijk prachtig in en deed dat tegen AZ ook weer.



Vanaf een net buiten het zestienmetergebied mag hij aanleggen voor een vrije trap in blessuretijd. Met kracht streept hij de bal zo de kruising in bovenin de linkerhoek. De keeper is compleet kansloos en heeft dat zelf ook door, want hij doet niet eens een poging om nog bij de bal te komen. 



Bekijk de goal hier terug!







Cody Gakpo (Go Ahead Eagles 1-2 PSV) – Speelronde 6 



De zesde speelronde kende tal van pareltjes, maar één die absoluut niet mag ontbreken is de goal van Cody Gakpo. De treffer die hij na een prachtige combinatie maakt, is onwijs mooi. De jonge aanvaller streept de bal na en korte aanname keihard langs de Go Ahead Eagles-doelman.



Wat het doelpunt onderscheid van de andere pareltjes van de avond is juist die prachtige combinatie die eraan vooraf gaat. Via één keer aanraken brengt het team de bal naar Gakpo die in de loop de bal goed voor de voeten krijgt. De pegel die de Nederlander tegen het dak van het doel ramt is vervolgens de kers op de taart.



Bekijk de goal hier terug!







Brian Linssen (Feyenoord 3-1 sc Heerenveen) – Speelronde 6



Goals maken is natuurlijk niet makkelijk, maar om de honderd aan te tikken is een klasse apart. Brian Linssen deed het in september voor Feyenoord, maar vierde het jubileum wel met een heel bijzonder doelpunt. De honderdste goal van Linssen is namelijk misschien wel de mooiste die de spits in zijn carriere heeft gemaakt.



Via een hakje achter het standbeen tikt hij op verstand namelijk de bal binnen tegen Heerenveen. Het lijkt puur op instinct te zijn hoe Linssen de bal in één keer raakt en perfect in de hoek tikt. Het is de manier hoe iedere spits zijn honderdste goal in de competitie zou willen scoren.



Bekijk de goal hier terug!







Mats Seuntjens (Vitesse 1-1 Fortuna Sittard) – Speelronde 7



We sluiten deze maand af met de goal die van de voet van Mats Seuntjens afkomt. De Fortuna Sittard-spelers wist in september meerdere pareltjes af te leveren, maar de grootste uitblinker kwam op de valreep binnen. Het betreft een corner die hij in één keer binnen krult vanaf de cornervlag.



Al in de tweede minuut zette Seuntjens de toon voor de wedstrijd door een prachtige goal af te leveren. Hoe de keeper niet ziet dat de bal richting het doel draait, is nog steeds de vraag, maar daar zal wel geen antwoord op komen. Voor Fortuna is het vooral jammer dat de voorsprong niet de hele wedstrijd bewaard is gebleven en dat er gelijk is gespeeld.



Bekijk de goal hier terug!

Wie maakte de mooiste goal van september in de Eredivisie?

  • Robin Pröpper
  • Rai Vloet
  • Cody Gakpo
  • Brian Linssen
  • Mats Seuntjens
  • Anders
37+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:21
1+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
7+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
5+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
131+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
52+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
26+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
112+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
44+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
57+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
376+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
164+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
254+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
637+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
153+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8598+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1912+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3201+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
489+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
946+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
17:15
337+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie