Driessen ziet duidelijke zwakke plek bij Ajax

Foto: Driessen ziet duidelijke zwakke plek bij Ajax

Ajax won eenvoudig met 2-0 van Besiktas gisteren, maar journalist Valentijn Driessen was niet heel erg onder de indruk van de Amsterdammers. Dat schrijft hij in zijn analyse voor De Telegraaf.

Volgens Driessen was Besiktas ‘net als Sporting CP simpelweg geen goede graadmeter’. “Dat de uitslag niet hoger uitviel, lag aan de gebrekkige afwerking bij vooral Ryan Gravenberch, Antony en Sébastien Haller, de killer van Sporting Portugal. Eenmaal liep de Ivoriaan succesvol tegen een voorzet van Steven Berghuis aan. Verder produceerde de spits evenals tegen FC Groningen drie stevige missers. Anders had hij opnieuw vier treffers gemaakt in de Champions League.”

Driessen vervolgt: “Het Europese traject in 2022 met de knock-outfase wordt een ander verhaal voor Ajax met serieuzere tegenstanders. Dan zal de defensieve kwetsbaarheid eerder aan de oppervlakte komen. Wie door de Amsterdamse resultaten heen kijkt, ziet dat Ajax in de omschakeling en bij corners regelmatig wankelt. Tegen die tijd zal het team van trainer Erik ten Hag beter op elkaar zijn ingespeeld en staat wellicht André Onana onder de lat. Toch zal het soms overmoedige karakter bij enkele verdedigers moeilijk te veranderen zijn. Aan de bal is het van prima niveau, maar puur verdedigend en qua organisatie gaat het regelmatig mis.”

“Tegen het zwakke Besiktas zonder gevolgen, maar tegen de top van Europa loopt dat zomaar noodlottig af. Eenmaal verloor de laatste lijn Michy Batshuayi uit het oog en de Belg schoot op de paal. Na rust mocht Jurriën Timber van geluk spreken dat een reglementaire schouderduw werd bestraft, want Remko Pasveer was de bal al uit het doel aan het vissen.” Driessen besluit: “Ajax is lang niet rijp om, zoals werd gesuggereerd, de finale van de Champions League te halen. Het was genieten met de uitgelaten fans in de Johan Cruijff ArenA, de uitslag stond, overwintering in de Champions League lonkt, maar aanvallend mist Ajax teveel kansen en verdedigend is het te broos.”

Eens met Driessen?

  • Ja
  • Nee
502+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie