Besiktas ziet kansen tegen Ajax in Istanbul: “Hebben defensieve tekortkomingen”

Foto: Besiktas ziet kansen tegen Ajax in Istanbul: “Hebben defensieve tekortkomingen”

Ajax had dinsdagavond weinig te duchten van Besiktas en boekte een comfortabele 2-0 zege, die nog een stuk groter had kunnen uitvallen. De Turken houden echter hoop voor de ontmoeting in Istanbul.

De Amsterdammers hadden liefst 22 schoten, tegenover vier van de Turkse kampioen. Daarnaast was ook het verschil in balbezit groot: 71% tegen 29%. Eind november ontmoeten de ploegen elkaar weer, dan speelt Besiktas uiteraard thuis. Tussendoor neemt Ajax het twee keer op tegen Borussia Dortmund, terwijl Besiktas de degens kruist met Sporting Portugal. De Turkse media is niet pessimistisch richting het volgende treffen met de Nederlanders. 

‘Zoals bij elke tegenstander brak Ajax de defensieve balans van Besiktas’, schrijft Fanatik, dat ook mogelijkheden ziet. ‘Ondanks de aanwezigheid van Jurriën Timber zijn er soms defensieve tekortkomingen bij Ajax. Laten we het zien als Ajax tegen een volledig en fit Besiktas speelt in Istanbul.’

De in Nederland geboren Oguzhan Özyakup, die nog op huurbasis voor Feyenoord uitkwam, ziet eveneens kansen. “Ajax is een goed team, maar we hebben ons best gedaan. Hopelijk gaat het beter in de volgende wedstrijd. We hebben de kracht en kwaliteit om dit Ajax te verslaan in Istanbul. Misschien moeten we wennen aan het niveau en misschien hebben we zelf wat zwakke plekken in het elftal, maar in de tweede helft waren we beter”, stelt hij.

Heeft Besiktas goede kansen in Istanbul tegen Ajax?

  • Ja
  • Nee
315+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie