‘Vormdip Feyenoord-nieuweling geen verrassing’

Foto: ‘Vormdip Feyenoord-nieuweling geen verrassing’

Alireza Jahanbakhsh kende een vliegende start bij Feyenoord deze zomer, maar de laatste weken gaat het toch een stukje minder met de Iraniër in Rotterdam. Vooral qua slordig balverlies is er een hoop te verbeteren.

“Hij is nog niet de speler die we kennen van AZ”, ziet ook clubwatcher Sinclair Bischop, in FC Rijnmond. “In bepaalde wedstrijden zie je wel zijn klasse, maar het is absoluut nog te weinig.” Tegen NEC grossierde Jahanbakhsh in balverlies, maar dat kwam ook door een tactisch gegeven: “Met Pedersen heeft hij een klik en zie je zo nu en dan aardige combinaties. Nu fungeerde die rechterkant voor geen meter. Die klik met Geertruida is er nog niet.”

Journalist Dennis van Eersel benadrukt echter dat Feyenoord ‘zich nog geen zorgen hoeft te maken om Jahanbakhsh’. “Dat gevoel heb ik niet. Feyenoord heeft best diep moeten gaan om hem te halen. Ik weet nog wat een euforie er was toen ze Jahanbakhsh binnen hadden, want het was echt een goede deal.” Bovendien had de flankspeler amper minuten in de benen bij zijn aankomst. “Nu speelt hij bij Feyenoord opeens heel veel. Dat hij dan nog niet zijn topniveau haalt, verrast me dan weer niet. Ik had wel verwacht dat hij er misschien al iets meer goals in zou hebben liggen, maar wat niet is kan nog komen. Als je hem opeens op de bank gaat zetten, gaat hij het zeker niet voor je doen.”

En Bischop besluit relativerend: “Het is ook geen dikke min hè. We zijn meer van hem gewend, maar het is niet dat hij dikke onvoldoendes haalt.”

Jahanbakhsh wordt uiteindelijk een sensatie bij Feyenoord

  • Ja, dat denk ik wel
  • Dat niet
148+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie